Önemli bir makam

Önemli bir makam

TÜM MUHTARLARIMIZA KOLAYLIK VE ESENLİKLER DİLİYORUM

Önemli bir makam

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, "Muhtarlar Günü" dolayısıyla açıklama yaptı. Akçay yaptığı açıklamada, Muhtarlık müessesinin 1829 yılına dayandığını anımsatarak, yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu kaydetti.

MUHTARLAR GÜNÜ OLARAK BELİRLENMİŞTİR

"Muhtarlar Günü" dolayısıyla AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay açıklama yaptı. Akçay,  Seçilerek göreve gelen muhtarların demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir özen sahiplik yaptığını ifade etti. Akçay yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  "Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Geçtiğimiz yıl, muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla,19 Ekim günü hükumetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir? şeklinde konuştu.

KOLAYLIK VE ESENLİKLER DİLİYORUM

Akçay yaptığı açıklamada, ?Ülkemizde 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunmakta. Bu sayının da 784´ü Gazi şehrimizde muhtarlık yapıyor. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Bu gün vesilesiyle, tüm muhtarlarımıza çalışmalarında kolaylık ve esenlikler diliyorum" dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız