Önce kurucu il başkanı, ardından 100 kişi birden istifa etti

Önce kurucu il başkanı, ardından 100 kişi birden istifa etti

İYİ PARTİ´DE YAPRAK DÖKÜMÜ

İYİ PARTİ´DE YAPRAK DÖKÜMÜ

Önce kurucu il başkanı, ardından 100 kişi birden istifa etti

İyi Parti´de yaprak dökümü devam ediyor. Önce Kurucu İl Başkanı Mustafa Akyürek, ardından da parti üyesi, delege ve yöneticilerden oluşan yaklaşık 100 kişi partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ PARTİ UMUT OLMAKTAN UZAKLAŞTI

Akyürek, yazılı açıklamasında, hedeflerine ulaşamamış bir parti olarak yapılan 2. olağanüstü kurultayda Genel Başkan Meral Akşener´in yeni bir yönetimi göreve getirmesi beklenirken aynı kadrolarla devam etme kararı aldığını belirtti. İyi Parti´nin umut haline gelmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgârı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştığını savunan Akyürek, şunları kaydetti:

SÖYLEMLER VE EYLEMLER TABAN TABANA ZIT

"Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ilkeli siyaset yapmanın imkânsız olduğunu üzülerek gördük. Bugün itibarıyla İyi Parti´deki tüm görevlerimden ve üyelikten istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşırken, bu vesileyle ilk günden bugüne kadar partimizin kuruluşunda ve çalışmalarında özveri ve emeğini esirgemeyen tüm üye, delege, il ve ilçe yönetimlerinde görev alan arkadaşlarıma can-ı gönülden teşekkürlerimi sunarım."

PARTİ, KURULUŞTA ALDIĞI OLUMLU RÜZGÂRI YENİDEN KAZANMAKTAN UZAKLAŞTI

Öte yandan, İyi Parti kurucu üyesi, üst kurul üyesi ve il genel sekreteri Erdal Bütün, yaptığı yazılı açıklamada, gelinen nokta itibarıyla partinin yönetim tarzını ve karar alma mekanizmasını eleştirdiklerini, üstün irade ve dar oligarşik yönetim şekliyle hiçbir fark olmadığını gördüklerini belirtti. İyi Parti´nin umut haline gelmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgârı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştığını savunan Bütün, şunları kaydetti:

PARTİDE LİYAKATİN VE AHDE VEFANIN OLMADIĞI BİR YAPI VAR

"Ülkemizin keskin bir virajdan geçtiği bu günlerde, ülkemizin içerisinde bulunduğu ve uzun zamandır sürüklendiği gidişten kurtulması için bir umut olarak gördüğüm İyi Parti´nin kuruluşundan bu güne kadar maddi ve manevi her türlü fedakârlığı en üst seviyede gösterdik. Partideki huzursuzluk ve tepkiler genel seçimlerle birlikte başladı. Demokrasiye inanmış insanlar olarak, fikrimizin sorulmadığı, mutlak itaatin esas alındığı bir yönetim şeklini kabullenmemiz mümkün değildir. Liyakatin ve ahde vefanın olmadığı bir yapının içerisinde katkı sunamayacağım için partideki tüm görevlerimden yaklaşık 100 arkadaşımızla birlikte istifa etmeyi uygun gördük."



1

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

2

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

3

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

4

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

5

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

6

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

7

Hacılar’da Hizmetin Adresi; Mehmet Koyuncu