Önal, Delice ilçe ve köylerini ziyaret etti

Önal, Delice ilçe ve köylerini ziyaret etti

CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal Delice İlçesi, Çerikli Beldesi, Çongar, Meşe yayla, Boz köy, İmirli Büyük Avşar, Küçük Afşar, köylerini ziyaret etti.

İNDİRİM GÖSTERMELİK
CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal Köy halkının sorunlarını dinledi. Köy halkı mazot ve gübre fiyatlarının yüksek oluşundan şikâyetçi olduklarını, iktidar partisi yetililerinin kendilerini dinlemediğinden yakınan vatandaşlar, bu yıl tarlalarını ekemeyeceklerini, ekseler de gübre fiyatlarının yüksekliği sebebiyle tarlalarını gübreleyemeyeceklerini ifade ettiler.Çerikli beldesinde ise gübre fiyatlarına getirilen yüzde 15´lik indirimin göstermelik olduğunu, yapılan indiriminin fiyata yansımadığını belirttiler.
DAVUL ZURNA İLE KARŞILADILAR
Çongar köyünde ise vatandaşlar, köy halkının su sıkıntıları olduğunu müracaatlara rağmen bu sorunun çözülmediğini, içme suyu bulmakta zorlandıklarını anlattılar. Ayrıca Tatlıcak, Ocakbaşı, Büyük Afşar, Küçük Afşar, Meşeyayla ve İmirli köylerine uğrayan Önal´ı çok sayıda köylü davul zurna ile karşıladı. Köylüler köy yollarının bozukluğundan şikâyetçi oldular. Başvurularına rağmen yetkililerin köy yolarını yapmadığını belirttiler. Hacıobası, Alıcılı, Dağören ve Evliyalı köyleri ise sulama projelerinin durdurulduğunu, bağcılıkta modernleşme projesinin rafa kaldırıldığını, üzüm üreticilerinin sahipsiz bırakıldığını dile getirdiler.
ÇÖZÜLECEK GİBİ DURMUYOR
Köylüler Arpayı 750 kuruş, buğdayı da 850 kuruştan verdik. Şimdi 1.10 lira. Üretici değil rantiyeci kazandı diyorlar. Ay çekirdeği eken çiftçiler ise ofisin kapalı olması sebebiyle mahsullerine alıcı olmadığını belirterek, mahsulün tarlada kaldığından şikâyetçi olduklarını söylediler. Bozköy de su ve sondaj sıkıntısı var. Yeni yapılan köy yolu dar asfaltı kalitesiz. Köylüler durumu özel idare yetkililerine anlattıkları halde sıkıntılarının çözülmediğini ve çözülecek gibide gözükmediğini belirtti.
SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
Milletvekili Önal tüm sorunları meclis de dile getireceğini Delice ve köylerine sahip çıkacaklarını vatandaşların yanlarında olduklarını, olmaya da devam edeceklerinin sözünü verdi. Umudun CHP iktidarlarında olduğunu ve çiftçilerin tüm sorunlarının çözüleceğini söyledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız