On binler uğurladı

On binler uğurladı

Türk halk müziğinin ustası bozkırın tezenesi Neşet Ertaş memleketi Kırşehir`de düzenlenen on binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve üst düzey bürokratın katıldığı törene Kırıkkale?den de

TÜRKİYE?NİN HER YERİNDEN ONBİNLERCE KİŞİ KATILDI

Türk halk müziğinin ustası Neşet Ertaş memleketi Kırşehir`de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Bozkır`ın Tezenesi olarak adlandırılan Neşet Ertaş`ın cenazesi, Ahi Evran Camii`ne alkışlar eşliğinde getirildi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende Ertaş`ın cenazesi sevenleri ve yakınlarının omuzlarında musalla taşına konuldu. Cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sanatçılar, Kubat, Bedia Akartürk, Orhan Gencebay ve `Neşet Ertaş Kitabı`nın yazarı ve Ertaş`ı en iyi bilen isimlerin başında yer alan Bayram Bilge Tokel gibi isimler katıldı. Cenaze töreninde sıcaktan baygınlık geçiren vatandaşlara Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri müdahale etti. Bazı vatandaşların töreni izlemek için Ahi Evran Camii`nin etrafındaki binaların çatılarına çıktığı görüldü. Ahi Meydanı ile cenaze törenin yapılacağı Ahi Evran Camii çevresinde ise geniş güvenlik önlemleri alındı.

ERTAŞ`IN BİRLİK VE BERABERLİĞE ÇAĞRISINA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise cenaze töreninde bir konuşma yaptı. "Huzurumuzda işte bir nefis işte çok değerli dostumuz ağabeyimiz kardeşimiz Neşet Ertaş." sözleriyle konuşmasına başlayan Erdoğan, "Türküde öncü isim Neşet Ertaş musalla taşında. Artık sözü yok sadece şu musallada bize nasihati var. `İşte ben de sazımla, sözümle her şeyi ortaya koydum ve bir çizgi ortaya koydum. Emanet olan nefsimi sahibine teslim ettim, ona dönüyorum.` diyor." ifadelerini kullandı. Üstad Neşet Ertaş`ın mahlas olarak hep `Garip` ifadesini kullandığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "O yalan dünyaya da garip olarak bakıyordu. Hepimiz aslında garibiz, makamlar mevkiler boş, gidilecek. Gidilecek olan yer belli. 2 metreküplük bir kabir. Topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Ben çeşitli toplantılarda bir araya geldim kendisiyle. Birliğe beraberliğe çağrısına çok ihtiyacımız var. Rabbim cennetiyle şereflendirsin. Rahmet dileklerimizi burada toplanan cemaatle ortaya gerçek konuluyor. Sevgi büyük, sevenler çok, yolun açık olsun üstad Allah`a emanet ol."

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Ertaş`ın tabutu cenaze aracına taşındı. Ertaş`ın tabutu Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Kültür Bakanı Günay ve sevenlerinin sırtında cenaze aracına konuldu. Ertaş`ın cenazesi defnedilmek için Bağbaşı Mezarlığı`nda götürüldü.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ