Ölü şehir haline geldik

Ölü şehir haline geldik

Kırıkkale insanını tam anlamıyla oruç çarptı. Sıcaklar nedeniyle zaten yeterince sıkıntı çeken ve kaçacak yer arayan Kırıkkale?de oruçla birlikte birçok aktivite de durma noktasına geldi.

ORUÇ TUTANLARI SICAKLAR ÇARPIYOR
Hayatın saat 10.00?dan önce başlamadığı şehirde kamu kurumlarının bazılarında da inanılmaz bir hareketsizlik gözleniyor. Özellikle hastanelerin boşalmasına neden olan Ramazan ayında ortaya çıkan bu tablo, ibadet boyutunda yerine getirildiğimiz hassasiyetin, iş üretmede düşmesi sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Tam 36 yıl sonra aynı aya denk gelen Ramazan aşırı sıcaklıklarla birlikte oruç tutanları tam anlamıyla çarptı.

TEMPOMUZ DÜŞTÜ
Bugün 7?inci gününü geride bıraktığımız, mübarek Ramazan ayı, Kırıkkale?de yeterince verimli geçmiyor. Yüksek sıcaklıklarının yaşanması nedeniyle zaten zorlanan, sığınacak gölgelik arayan Kırıkkale insanı oruçla birlikte tam anlamıyla şaşkına döndü. İş temposunun oldukça düştüğü şehirde hayat neredeyse öğleden sonra gerçek ritmine ulaşıyor.

HERKES EVLERİNE ÇEKİLİYOR
Ramazan?ın o kendine has ritmi ve görüntüsü sadece camilerde kendisini gösteriyor. Vakit namaz saatlerinde, özellikle merkez camilerde safların olabildiğince sıklaştığı gözlenirken, canlılık, Teravih namazlarında da etkisini kaybetmiyor. Buna karşın, gerek gündüz, gerekse akşam saatlerinde, şehir adeta kabuğuna çekilmiş izlenimi veriyor. Mesai mecburiyeti olanların ve memurların bir tarafa tutulması hâlinde, halkın diğer kesiminden ses-seda yükselmiyor. Yoğunlaşma 17.00 ilâ 19.00 arasında en üst noktasına erişiyor. Bu saatler haricindeki zaman dilimini insanlar evlerinde geçirmeyi tercih ediyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ