Olimpiyatlarda yarışacak gençler yetiştiriyorlar

Olimpiyatlarda yarışacak gençler yetiştiriyorlar

SPOR LİSESİNDEN BÜYÜK ATILIM

Olimpiyatlarda yarışacak gençler yetiştiriyorlar

Spor Lisesi Okul Müdürü İbrahim Tarım, okulun Beden Eğitimi mi? Spor eğitimi mi? İsimli AB Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Okul Müdürü Tarım, 2015 yılı teklif çağrısı döneminde yapılan projeye hibe desteğinin çıktını açıkladı.

GÖSTERİ MAÇI YAPILDI

Spor Lisesinde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Okul Müdürü İbrahim Tarım, AB Erasmus Yöneticileri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Toplantının amacı hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Tarım, aynı zamanda 2015 yılında okulun kazandığı başarılar hakkında da bilgiler verdi. Bilgilerin akabinde okulun erkek voleybol takımı ile kız voleybol takımı, zemini yenilenen spor salonunda gösteri maçı yaparken, maçın ilk servis atışını Milli Eğitim Müdürü Çetin yaptı.

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Toplantıya okul hakkında bilgiler vererek başlayan okul Müdürü Tarım, ?İlimizde türü itibari ile tek olan okulumuz, Ülkemizdeki 55 Spor Lisesinden biridir. 153 öğrencisi bulunan Spor Lisesi´nde, 6 kadrolu 6 tamamlama 1 görevlendirme ve 2 ücretli olmak üzere toplam 15 öğretmen görev yapmaktadır. Kırıkkale´nin profesyonel ve amatör branşlarda başarılı sporculara ihtiyacı vardır. Spor Lisesi bu anlamda ilimiz için büyük bir şanstır. Bu şansı değerlendirmek ve başarıya ulaşmak da bizim temel görevimizdir. Spor Lisesi olarak vizyonumuzu Olimpiyatlarda yarışacak ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek ve bu sporcuları Türk Sporuna kazandırmak olarak belirledik. Bu amaç ile başarılı, yenilikçi, spor kültürü ve spor ahlakı kazanmış bireyleri Türk sporuna kazandırmak için elimizdeki imkanları en verimli şekilde kullanarak spor alanında nitelikli bireyler yetiştirmek ve bu bireyleri topluma kazandırmak için tüm gücümüz ile çalışacağız? ifadelerini kullandı.

AB PROJESİ

Beden eğitimi mi? Spor eğitimi mi? AB projesi hakıknda bilgiler vererek konuşmasına devam eden Okul Müdürü Tarım, ?2015 yılı Teklif Çağrısı döneminde Okul Eğitimi Personel Hareketliliği proje başvuruları döneminde hazırlamış olduğumuz, Beden Eğitimi mi? Spor Eğitimi mi? adlı projemiz hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Okul Eğitimi Personel Hareketliliği yedek projelerinin bir kısmına fon tahsis edilmesi öngörülmüş olup Okulumuzun hazırlamış olduğu proje hibe desteği almaya hak kazanarak projemizin ortak ülkesi olan Çek Cumhuriyetine spor eğitimi ile ilgili akış düzenlenecektir.?

FARKLI BAKIŞ AÇISI GETİRECEK

?24 Ocak -06 Şubat tarihlerinde düzenlenecek akışa okulumuz personeli 5 öğretmen katılacaktır. Bu projenin temel amacı Ülkemizdeki spor eğitimi ile AB ülkelerinde ki spor eğitimini karşılaştırmak ve ülkemizde sporda başarının sürekli hale getirilmesi ve spor kültürü oluşturulması için gerekli bilgi, öğretim yöntem ve tekniklerinin yerinde izlenmesi incelenmesi sonucunda öğretmenlerimizin mesleklerine daha farklı bakmaları hedeflenmiştir. Bu proje ile yurt dışında spor eğitimini yerinde izleme fırsatı bulacak öğretmenlerimiz mesleklerine farklı bir bakış açısı getireceklerdir.?

ALINAN BAŞARILAR

Okulun branşlarda aldığı başarıları açıklayan Müdür Tarım, ?2013/2014 Öğretim Yılında Çeşitli Branşlarda İl Birinciliklerinin yanı Sıra Kız Hentbol Takımımız hentbol grup müsabakaları birincilik ve Türkiye finallerinde yarı final başarısı göstermiştir. Atletizm takımımız Bölge Müsabakalarında Takım halinde İkincilik, Türkiye Şampiyonası finallerinde 4´ncülük elde etmiştir. Salon Atletizm bireysel müsabakalarında 800 metre ve 1500 metre yarışmalarında Türkiye İkinciliği, Kros takımımız grup birinciliği elde ederek gittiği Türkiye finallerinde Türkiye şampiyonu ve ikinciliği, elde edilmiştir. Liseler arası Atletizm Türkiye finallerinde öğrencimiz Semra Karaslan 1500 metre yarışmalarında Türkiye şampiyonluğu kazanmıştır. Aynı zamanda öğrencimiz Dünya Liselerarası Kros müsabakalarında Dünya 8´nciliği elde etmiştir? dedi.

YAKIŞIR HALE GELDİ

Okulda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Müdür Tarım, ?Bu amaç doğrultusunda sportif başarıların yanı sıra akademik başarılarında gerekliliği için Destekleme ve yetiştirme kursu açtık kursumuza tüm sınıf seviyelerinden 90 öğrenci bu kurslara devam etmektedirler. Okulumuzda fiziki altyapının düzeltilmesi daha verimli çalışma ortamlarının hazırlanması için gayret ettik. Bu doğrultuda; Spor salonumuzun çatı onarımı yaptırdık. Salonun iç badanası ile birlikte zeminini de yeniden boyatarak Spor Lisesine yakışır bir hale getirdik.?

ATIŞ TALİMİ YAPILDI

?Okulumuzda tüm öğrenciler için bireysel dolap yaptırılmıştır. Gerek spor malzemelerini ve okul malzemelerini gerekse özel eşyalarını koyabilecekleri dolaplar ile öğrencilerimiz her gün ağır çantaları taşımak zorunda kalmamaktadır. Okulumuza İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen otobüs ile öğrencilerimizin maçlara ve antrenmanlara ulaşımı kolaylaşmıştır. Ayrıca her gün öğle arası yemeğe giden öğrencilerimiz pansiyona topluca aracımız tarafından götürülmektedir. Okul bahçemizi düzenledik sportif kullanıma açtık. Atletizm koşu pisti jimnastik aletleri, kum havuzu, çekiç ve gülle atma alanları, bocce sahası olarak bahçemizin düzenlemesini gerçekleştirdik. Okul bahçemizi tüm molozlardan ve yabani otlardan temizleyerek öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Okulumuz öğrencilerine okçuluk sporu tanıtım etkinliği düzenlendi. Anadolu Hedef Okçuluk Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte okçuluk sporu hakkında bilgiler verildi. Okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencileri atış talimi yaptılar? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti