Ölene kadar bu işi yapacağım

Ölene kadar bu işi yapacağım

Kırıkkale'de ''Cennet Dedede'' olarak bilinen 89 yaşındaki Niyazi Akbudak geçtiğimiz Ramazan aylarında olduğu gibi bu Ramazan'da da iftar yemeği geleneğini sürdürdü. Bir ay boyunca fakir fukaraya iftar yemeği veren yaşlı adam ömrünün yettiği sürece bu gel

15 YILDIR TEKRARLIYOR

15 yıldan bu yana her Ramazan’da açtığı aş evinden fakir –fukaraya iftar yemeği dağıtan Niyazi Akbudak bu yıl yine fakir fukarayı doyurdu. Gürler Mahallesinde açtığı mutfakta 30 gün boyunca fakir fukaraya iftar yemeği çıkartan eski aşçı Niyazi dede bu yılda durumu iyi olan hali vakti yerinde olan vatandaşlardan büyük yandım gördüğünü söyledi. Yardımlar sürdüğü sürece ömrünün yettiğince bu iftar yemeği geleneğini sürdüreceğini söyleyen Cennet dede “İnşallah gelecek Ramazan dada sağlığım yerinde olur fakir fumaraya yine yemek dağıtırım, çünkü her Ramazan ayının sonunda gelecek ramazan için dua ediyorum dualarım kabul oluyor. Yaklaşık 15 yıldan bu yana bu işi yapıyorum ömrüm yettiği sürece de devam edeceğim” dedi.

YARDIM ETMEYİ SEVİYORUM

Lokanta işlettiği yıllarda da yardıma muhtaç kişilere yardımda bulunduğunu belirten Akbudak, Cennet Dede lakabını nereden aldığını da açıkladı. Yaptığı yardımlar ve çocuklara aldığı hediyelerden dolayı Kırıkkale halkının kendisine ’’Cennet Dede’’ diye hitap ettiğini belirten Akbudak, ’’Lokantamı kapattıktan sonra Dünya’nın boş olduğunu gördüm Lokantacılığımdan bu yana muhtaç ailelere yardım eder, onların hayır dualarını alırım. Lokantamda yemek yedikten sonra parası olmayanlardan para almazdım, her zaman muhtaç insanların yanında olmaya çalıştım. Yardıma muhtaç kişilerin duaları beni ayakta tutuyor’’ diye konuştu. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü