Okumak yetmez, anlamak gerek

Okumak yetmez, anlamak gerek

İl Müftülüğü tarafından yaz aylarında öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla açılan yaz kuran kurslarında sona gelindi. Kurslarda başarılı olan öğrenciler ödüllendirilirken Vali Ali Kolat Kur'an'ı okumak değil anlamak gerek

BÜYÜK EMEK VEREREK KURSU TAMAMLADILAR

Haziran ayının ortalarında açılan yaz Kur’an Kurslarında artık sonuna gelindi. Yaklaşık iki ay boyunca camilerde imam hatipler ve müezzin kayyımlar tarafından eğitim verilen öğrenciler Kuran okuma belgelerini aldılar. Kurslara devam eden öğrencilerin büyük bir çaba göstererek Kuran okumayı öğrendiler. Programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Müftüsü Bekir Gerek, Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er katıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI

Camilere gelen öğrencilere zaman zaman sosyal etkinliklerde sunan cami imamlarının bu davranışı sonrası Minik öğrenciler Futbol turnuvaları, yarışmalar, piknik gibi sosyal aktivitenin bol olduğu ve yeni arkadaşlıkların yaşandığı bir yaz Kuran kursu sezonu geçiren öğrenciler gelecek yılda Kuran kurslarına devam edeceklerini söylediler. Bazı öğrencilerin yaz Kur’an kursu bitmesi nedeniyle bir hayli üzgün olduğu bazılarının ise gözyaşlarına hâkim olamadığı dikkatlerden kaçmadı.

ÇOCUKLARIN ÜSTÜNDE ETKİSİ VAR

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek “Bu yıl camilerde ve 12 bin 500 öğrenci yaz kuran kurslarında eğitim gördü. Bu öğrenciler 3 kısma ayrıldı. Bilmeyenler, orta dereceli bilenler ve bilenler bu şekilde sınıflar oluşturuldu. Bekir Gerek konuşmasının devamında, yaz kuran kursları hayatımızın bir parçası Kuran bizi rahatlatır. Kur’an Allah’tan gelen bir imandır. Biz imanımızı en güzel şekilde yaşamamız lazım. İmanımızı kuranımızı ilk olarak küçük yaşata ki çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Bu da ilk olarak ailede bitiyor. Anne babaların çocukların üstünde çok büyük etkisi var. Konuşmasını herkese teşekkür ederek bitiren Gerek Veli Korkmaz’a da yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ ÇALIŞIYOR

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz konuşmasında “Kırıkkale’de Müftülüğün çok özel bir konumu var. Çünkü çocuklarımıza küçük yaşta dini eğitimlerini vererek kalplerini imanla dolduruyor. Biz de Müftülüğe elimizden gelen desteği veriyoruz.Kırıkkale’de115 camimiz var. Bu camilerin hiçbir zaman boş kalmasını istemiyoruz. 2 yıl önce 2 bin 500 çocuğumuz yaz kuran kurslarına gidiyordu. Şimdi bu sayı 12 bin 500 oldu. Demek ki Müftülüğümüz çalışıyor. Ayrıca Müftülük çocuklarımızı düşünerek, çocuklara spor da yaptırıyor. Bu gibi etkinliklerin devamını bekliyoruz” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kırıkkale Valisi Ali Kolat “Kur’an öğrenen insanlar en hayırlı insandır. Çok güzel bir ramazan geçirdik. Dinimizi ramazan ayında doya doya yaşadık. Ayrıca çocuklarımız Ramazan ayında dinlerini en şekilde öğrendi. Biz de onlara en iyi şekilde destek verdik. Çocuklarımız bizim geleceğimiz onları düşünmemiz en görevimiz. Kırıkkale Müftülüğü çok çalıştığını öğrenci sayısından anlayabiliyoruz. 2 bin 500 öğrenciden 12 bin 500 öğrenciye ulaştı. Bu sayıyı inşallah ileriki yıllarda daha fazla artırır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Program Sonunda ödül töreni düzenlenerek dereceye ve kursa katılan öğrencilere plaket ve tablet bilgisayar hediye edildi. Ödülleri Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve İl Müdürleri verdi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti