OKUMA BAYRAMI

OKUMA BAYRAMI

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde, ilköğretim birinci sınıf öğrencileri ``Okuma Bayramı`` düzenledi. Minik öğrenciler okumayı öğrendiklerini şiir ve kompozisyonlar okuyarak ispatladılar.

OKUMA YAZMAYI ÖĞRENMEK

İlçe Merkezinde bulunan Şehit Sezai Ergül İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özkan, Halk Eğitim Müdürü Köksal Bütün, Okul Müdürü Hacı Kaplan, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan ``Okuma Bayramı`` programında bir konuşma yapan Okul Müdürü Hacı Kaplan, insan yaşamını etkileyen en önemli ve en temel becerinin okuma yazmayı öğrenmek olduğunu belirtti.

 

OKUMAK İLK BASAMAK

Kaplan, ``Okumak hayatı anlamanın ilk basamağıdır. Çocuklarımız da bu yola girdiler. Onların ufukları okuma sayesinde gelişmeye başladı. Çocuklar umudumuz, geleceğimizdir. Bugün birinci sınıf öğrencilerimiz ve onları okuma yazmayı öğreten öğretmenlerimizin en mutlu günü. Artık öğrencilerimiz hem okuyor hem de yazıyorlar. Çocuklarımızı, ailelerini ve öğretmenlerimi yürekten kutluyorum`` dedi.

 

ŞİİRLER VE KOMPOZİSYONLAR OKUDULAR

Birinci sınıfta eğitim gören 50 öğrencinin okuma yazmaya geçerek mutlu günleri olan Okuma Bayramı günlerini bayram havası içinde geçirdiler. Okuduklarını ispatlamak için sahne önüne geçen öğrenciler, çeşitli etkinlikler yaparak şiirler ve kompozisyonlar okudular. Yaptıkları gösterilerden büyük alkış alan öğrenciler, sevinç ve mutluluklarını aileleri ve öğretmenleriyle de paylaşarak çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti