Okullara üniversitenin sihirli eli değdi

Okullara üniversitenin sihirli eli değdi

KÜTÜPHANE İYİLEŞTİRME PROJESİ” BİRİNCİ OLDU

Okullara üniversitenin sihirli eli değdi

İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle Kırıkkale Üniversitesi arasında yapılan protokolle okullarda iyileştirme projelerine imza atan Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri okullarda harikalar yarattı.

KÜTÜPHANE İYİLEŞTİRME PROJESİ” BİRİNCİ OLDU

Projelerin tüm öğrencilere sunum halinde tanıtıldığı programa Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birgören, TKY Dersi Öğretim Elemanı Doç. Dr. Süleyman Ersöz, Doç. Dr. Ahmet Kürşat Türker, ARGE Uzmanı Recep Kurtoğlu, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi OGYE Birim Başkanı Habilhan Pehlivanlı, OGYE Birimi Öğretmenleri Betül Dobur, Yusuf Karaca ve Osman Kara katılırken en iyi projenin bizzat öğrenci oylarıyla belirlendiği programda Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Elif Sert, Burcu Akça, Taha Şamil Sivrihisar ve Hafize Şenyıl'ın hazırlayıp Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uygulamaya koydukları Kütüphane İyileştirme Projesi” birinci oldu.

MESLEK LİSESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Programda konuşan öğrencilerden Taha Şamil Sivrihisar, Bize her konuda destek olan Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erol Tuğ başta olmak üzere, Müdür Başyardımcısı Uygar Çayırezmez, OGYE Sorumlu Müdür Yardımcısı Servet Şengül, OGYE Birim Başkanı Habilhan Pehlivanlı, OGYE Birimi Öğretmenleri Betül Dobur, Yusuf Karaca ve Osman Kara'ya çok teşekkür ederiz” dedi.

TEORİK BİLGİLERİ PRATİKTE DE HAYATA GEÇİRİYORLAR

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Toplam Kalite Yönetimi (TKY) derslerinde öğrendikleri teorik bilgileri pratikte de hayata geçirdikleri bu projelerin bir yandan üniversite öğrencilerinin uygulamalı eğitimine katkıda bulunduğunu bir yandan da Milli Eğitimi Bakanlığına bağlı okulların iyileştirilmesi için bir fırsat olduğunu ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birgören, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında 23 projenin uygulamaya konulduğunu belirtti.

KURUMLARA HAREKETLİLİK GETİRİYOR

Bölümün TKY Dersi Öğretim Elemanı Doç. Dr. Süleyman Ersöz de yalnızca Endüstri Mühendisliği Bölümünde uygulanan bu projenin diğer bölümlerde de uygulanmasının gerektiğini vurguladı. 3 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle düzenli olarak gerçekleştirdikleri çalışmayı diğer kurumlarla da yapmak istediklerinin altını çizen Ersöz, bu tarz çalışmaların hem öğrencilerinin ufkunu genişlettiğini hem de kurumlara hareketlilik getirdiğini belirtti.

HABER-FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti