Okullar yanıyor hükümet uyuyor

Okullar yanıyor hükümet uyuyor

Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek, eli kanlı teröristlerin son 1 ayda 17 okulu ateşe verdiğini ve eğitime sekte vurduğunu belirterek, o okullarda eğitiminin hala başlamamasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

SABOTAJLAR YAŞANIYOR

Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek, hükümetin yaptığı açılım politikasıyla eli kanlı terör örgütlerinin iyice şımardığını ve ülkeye, millete, eğitim kurumlarına ve öğrencilere zarar verdiğini söyledi. Tunçbilek yaptığı açıklamada, “Hükümetin önce “Kürt Sorunu”, ardından “Kürt Açılımı”, sonra “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi”, son olarak da “Çözüm Süreci” adını verdiği “İhanet, Bölünme ve Çözülme Süreci” kapsamında PKK ve işbirlikçilerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki sabotaj girişimlerine her gün bir yenisi eklenmektedir. Habur’da teröristleri karşılama rezaletiyle başlayan; teröristlerin yol kesip kimlik kontrolleri yapması, sözde asayiş ekiplerini kurması gibi bir dizi rezaletle ve son olarak geçtiğimiz ay askerimize, devletimize ve milletimize ilk kurşunu sıkan PKK’lı hainin heykelinin Lice’de dikilmesiyle devam eden ihanet, bölünme ve çözülme senaryosu, işbirlikçiler tarafından bölüm bölüm sahneye konulmaktadır.”

 

BARIŞ ELÇİSİ APO

“Şimdiye kadar yaşanan süreçte başta İmralı canisi olmak üzere, terör örgütü ve yandaşları kamuoyuna adeta barış elçisi gibi sunulmuştur.Günümüze kadar yaşanan ihanet dolu gelişmelerin ardından, hükümetin masasında oturan eli kanlı teröristler ve uzantıları son bir ayda toplam on yedi okulu ateşe vermiştir. Ne yazık ki kullanılamaz hale gelen okullarda yeni eğitim-öğretim yılına hâla başlanamamıştır. Geçmişte vatan ve namus müdafaası yapan kahraman Türk askerini şehit eden eli kanlı teröristler, bugün eğitim yuvalarını yakarak Türk Milletinin geleceğini ateşe vermektedir. İhanet ve bölünme sürecinin sekteye uğramaması uğruna bölgede devlet otoritesi silinmiş, Mehmetçik kışlalara hapsedilmiştir. Bunu fırsat bilen teröristler, okulları ateşe vermekle kalmamış, Kürtçe eğitim vermek üzere açtıkları okullardan bir tanesine, kırk bin şehidin müsebbibi İmralı canisinin annesinin adını verecek kadar ileri gitmişlerdir. Şehit haberi gelmiyor diye bayram havası estiren medya ise tüm bu yaşananlara kulak tıkamaktadır.”

 

DEĞERLERİMİZ KALDIRILIYOR

“Çözülme sürecinde barış elçisi misyonu yüklediği caniden, bir gönül insanı türetme çabası içerisinde olan hükümet, amaçları hainliklerini sivil toplum kuruluşları içerisinde sürdürmek olan birkaç kuruluşun açtığı ve kürtçe eğitim veren bir okula İmralı canisinin annesinin adının verilmesine engel olamamıştır. Andımızı ve “Ne mutlu Türküm diyene” yazılarını bir çırpıda kaldıran, milliyetçiliği ayaklar altına aldığını utanmadan söylemekten geri durmayan hükümet yetkilileri, söz konusu hainlik, ihanet ve bölünme olduğunda, nedense engin bir hoşgörüye bürünmektedirler. Bunun sonucunda terör örgütü PKK, devlet okullarına molotof kokteyli ile saldıracak, yakıp yıkacak kadar cesaretlenmiştir. Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan gelişmeler, bölgede güvenin ve güvenliğin olmadığını, bölgenin adeta terör örgütünün kirli emellerine teslim edildiğini açıkça göstermektedir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız devlet güvencesinden, can ve mal güvenliğinden yoksun bırakılarak terör örgütünün ellerine teslim edilmiştir. Yaşanan durum sadece okullardaki öğrenciler, veliler ve bölge halkı için değil, okulda görev yapacak öğretmenler için de ciddi tedhiş ve korkuya neden olmuştur. Bölgedeki güvenlik güçlerimiz ise hükümet yetkililerinin acizlik içerisindeki tutumları nedeniyle yalnız kalmakta, görevlerini yapamamaktadır.”

 

ANALARIMIZIN YÜREĞİ YANIYOR
“Kahramanlıklarıyla gönül dünyamızda ayrı yerleri olan elleri nasırlı, yüreği mangal gibi analarımız, kundağındaki bebeğini bırakıp cepheye savaşmaya giderek şehit olan Erzurumlu Nene Hatun, Kastamonulu Şerife Bacı gibi kahraman ve yiğit kadınlarımızın adları 12 yıllık AKP iktidarında, hatıralardan çıkarılarak unutturulmaya çalışılırken, İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi’nin AKP’li Belediyesi, ilçedeki “Şehit Şerife Bacı Parkı”nın adını “Gençlik Parkı” olarak değiştirirken, İmralı canisinin annesinin adının Güneydoğu’da bir okula verilmiş olması son derece manidardır. Milliyetçi Ülkücü Hareket bu aymazlığı, ihaneti ve bölücülüğü de muhakkak kaydedecektir. Sadece adının milli olduğu (Gayri)Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise eğitim ve öğretim yılı başlar başlamaz bir dizi operasyonun başladığı da gözlerden kaçmamaktadır.”

 

 

YENİDEN YAPILANDIRILMALI

“Okul yönetimlerinin kendine uygun olarak yeniden yapılandırılması noktasında yürütülen sinsi ve gizli operasyonlarda, Türk gençliğinin ilmi ve fikri konularda yetişmesinde önemli rolleri bulunan ve büyük çabalarla görevlerini ifa eden milliyetçi öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz fişlenmekte, siyasi nedenlerle görevlerinden uzaklaştırılmaktadır. Mesleki hayatlarını yıllarca yönetici olarak sürdürmüş olan idarecilerimizin birçoğu sürgün edilerek ücra köşelerde öğretmenlik yaşantısına geri döndürülmüşlerdir. Üstelik yeni atanan müdürlerin % 80’i; AKP’nin hükümet olduğu 2002 yılında üye sayısı sadece 41000 olan, “bize katılmazsan…” diye başlayan baskı, şantaj ve tehditlerle bugün itibariyle 762000 üyesi olan ve yaklaşık % 1750 oranında hormonlu büyüyen, AKP’ye göbekten bağlı bir sarı konfederasyonun üyelerinden seçilmektedir”

 

PROVOKASYON YAPIYORLAR
“Eğitim- Öğretimin başladığı şu günlerde Milli Eğitim Bakanlığı çerçevesinde yaşanan provokasyona yönelik bu girişimleri kınadığımızı, ancak bir yere de not ettiğimizi bildirerek, iktidarın yaşanan rezaletlere ne tepki vereceğini, Türk adından rahatsız olanların devlet içinde devlet oluşturma girişimlerine karşı nasıl pozisyon alacağını merak etiğimizi belirtmek istiyoruz. Okulların açıldığı ilk günde önünde kapkaranlık bir tablo hâkimken Bakan Nabi Avcı’nın yeni eğitim ve öğretim yılını kahkaha ve esprilerle açması, zannederiz ki merakımıza da bir cevaptır. Milli Eğitim’de yaşanan son derece ciddi ve vahim gelişmelere rağmen, kendisi de bir akademisyen olan ve kabinenin en yaşlı üyelerinden birisi olan Milli Eğitim Bakanı’nın bu esnek ve laubali tavırları dikkatimizden kaçmamıştır. Yönetici atamalarındaki liyakatsizlik ve adaletsizlikler, TEOG’daki rezalet nedeniyle birçok öğrencinin daha henüz okullarına yerleşememesi, PKK’nın yaktığı 17 okul ve bu okullarda okuyan 2 binden fazla öğrencinin okula başlayamaması, İmralı canisinin annesinin adının hainler tarafından bir okula verilmesi gibi bir sürü olumsuzluk Milli Eğitim Bakanımızın keyfini hala kaçırabilmiş değildir.”

 

GELİŞMELERİ İZLİYORUZ
“Bu süreç içerisinde yaşanan gelişmelerden canı yanan, olayların üzerine titreyen ve ilgilenen, son kale Ülkücü Hareket kalmıştır. Siyasi tabloya bakacak olursak bölücü odaklar ve işbirlikçiler bir tarafta, milliyetçi vatanseverler ise diğer taraftadır. Alçaklık, hainlik ve bölücülük baş tacı yapılırken, milliyetçilik ayaklar altına alınmıştır. Türk Milliyetçileri ve Ülkücüler olarak atılacak olan adımların tarafımızca yakından takip edildiğini, milli birlik ve kardeşliğimizin bozulmasına yönelik her türlü girişimin de her zaman karşısında olacağımızı bir kez daha kamuoyuna beyan ediyor ve terör eylemleri hakkında, yetkilileri göreve çağırıyoruz.” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ