Okullar Arası Ağ

Okullar Arası Ağ

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü?nün sorumluluğunda yürütülen Brüksel Merkezli eTwinning Projeleri (Okullar Arası Ağ)?nin eTwinning de iyi proje örneklerinin ve yeni uygulamaların paylaşılması konulu bilgilendirme sem

BAŞARILI BİR GRAFİK ÇİZDİ

Seminere, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tuncel, ve bazı daire başkanlarıyla beraber 81 ilin eTwinning koordinatörleri katıldı. İlimizi ise İl koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz temsil etti. Ar-Ge Şube Müdürü Ali Kılıç başkanlığında, il eTwinning Koordinatörü tarafından bir yıl içerisinde yapılan genel öğretmen eğitimleri, bilgilendirme toplantıları ve okul ziyaretleri meyvesini vermeye başladı. Ulusal Destek Servisinin genel koordinatörü Ayşe Saray, Kırıkkale?nin başarılı grafiğinden söz etti, yapılan istatistiklere göre de ilimiz, eTwinning projelerine başvuru ve yürütülen proje sayısına göre 81 il içerisinden 19.sırada, portala kayıtlı olan öğretmen sayılarında 81 il içerisinden 17.sırada yer aldı. Bu istatistiklere göre de İlimizden hem nüfus hem öğretmen sayısı olarak ilimizden fazla olan diğer illere göre İlimiz başarılı bir grafik çizdi.

 

FATİH PROJESİ

Ayrıca, 2011 yılına ait en iyi projeler sıralamasında ilimizden Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Haydar Bakır, yapmış olduğu Scream of Nature (doğanın çığlığı) adlı eTwinning projesi yüzlerce proje içerisinden ilk 30?a girerek ödül almaya hak kazandı. Öğretmene bakanlığın Ulusal Destek Servisi tarafından bir adet netbook hediye edildi. Toplantıda Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tuncel 81 il koordinatörlerine teşekkür ederek, sözü özellikle FATİH Projesine getirdi. FATİH projesinin yazılımsal içerik yönünden eTwinning portalının öğretmenlere ve öğrencilere iyi tanıtılması gerektiğinin altını çizdi. Bu seminerde ayrıca il koordinatörleri Bakanlığımızın yetkili isimleri tarafından, FATİH Projesi yazılımları, Web 2.0 ve Proje eğitimleri aldı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti