OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞENLİKLERİ PLANLANIYOR

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞENLİKLERİ PLANLANIYOR

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Öncesi Eğitim Kurumları müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Kılıç başkanlığında Pakize Akalınlı Ana Okulu`nda bir araya geldi. Toplantıda okul öncesi eğitim hedefleri ve 2011`de yapılması planlanan ``Okul Önces

PİLOT İLLER ARASINDAYIZ

Toplantıda konuşma yapan Şube Müdürü Kılıç, Türkiye geneli okul öncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak ve bu konuda kamuoyu oluşturmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı 2005 yılından itibaren Okul Öncesi Eğitim Şenliklerinin düzenlendiğini dile getirdi. Kılıç, ``Kırıkkale 2009 yılında 32 il ile birlikte okul öncesi eğitimde pilot iller arasına alınmıştır. Bu süreç içerisinde yüzde 50`lerde olan okullaşma oranı büyük bir hızla artmış ve 60?72 aylık yaş grubunda il genelinde yüzde 86; il merkezinde de yüzde 91 oranına çıkarılmıştır?

 

FOTOĞRAF YARIŞMASI YAPILACAK

?Bu bağlamda okul öncesi eğitimi gündemde tutmak, gündem oluşturmak amacıyla iki yıldan bu yana, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı`nda, bağımsız anaokullarının katkısıyla ``Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri`` düzenlenmektedir. Bu yıl da aynı coşku ve heyecanla festival havası içerisinde bu tür şenlikler düzenlenecektir`` diye konuştu. Yapılan toplantıda, anne-baba eğitim toplantıları, örgün ve yaygın eğitim kurumları idarecileri ile toplantı, çocuk ve ebeveynin birlikte katılacağı etkinlikler, fotoğraf yarışması, üniversitelere, belediyelere çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretlerin de yapılacağının kararlaştırıldığı belirtildi.

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti