Okul alışverişleri piyasayı canlandırdı

Okul alışverişleri piyasayı canlandırdı

Okulların önümüzdeki günlerde açılacak olması en çok esnafın işine yaradı. Esnafı, okulların açılacak olması, yaz ayları boyunca durgunluk yaşayan piyasanın yeniden hareketlendirdiğini söyledi. Okulların kapanmasıyla işleri neredeyse durma noktasına gelen

SOLUĞU ALIŞVERİŞTE ALIYOR

Ebeveynler, çocuklarının okul ihtiyacını giderebilmek için soluğu alışverişte alıyor. Kalabalığın yaşandığı çarşıda, esnafın ise yüzü uzun zaman sonra tekrar gülmeye başladı. İşlerinin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Kaplan, "Okulların açılmasından önce işlerimiz çok düşmüştü. Okulların açılmasıyla birlikte işlerimizde de canlılık oldu. Satışlarımız yüzde 30 oranında artmış görünüyor. Veliler, çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için yoğun bir telaş içine girmiş durumdadır. Özellikle en çok okul ihtiyaçları alınıyor. Şuanda en çok okul pantolonu, gömlek ve okul ceketleri satılıyor." dedi.

HAREKETLİLİK BAŞLADI

Okulların açılmasından önce genel anlamda işlerinde bir düşüklüğün olduğunu ifade eden Osman Bozkurt da, "İşlerimizde okulların açılmasıyla birlikte bir hareketlenme yaşandı. Okul alışverişi nedeniyle veliler, çocuklarının ihtiyacını gidermek için telaşlı bir şekilde alışveriş yapıyor. Şuanda geçen seneye göre yüzde 30 oranında işlerde bir düşüş var. Ama ileride daha da işlerimiz artacak. " ifadelerini kullandı. Çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için koşuşturan veliler ise, her sene okul kıyafetlerinin değişmesinden yakınıyor. Veliler, yetkililerden her sene değişen okul kıyafetlerinin değişmemesini isteyerek durumun kendilerini mağdur ettiğini söylüyorlar.

YUMURTACILARDA BEKLİYOR

Özellikle küçük çocukların en önemli besin maddeleri arasında yer alan yumurtalar, işletmeler tarafından şimdiden hazırlanmaya başladı. Yumurtanın tabiatta yüzde 95 proteini emilen tek yiyecek olduğunu ifade eden yumurta sahibi Özhan Özaydın,  çocukların beslenmesinde yumurtanın büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Özaydın, ``Yumurta, tabiatın bize ambalajında hediye ettiği, içine hiçbir katkı maddesi konulamayan tek yiyecek. İçinde hiçbir şekilde temin edemeyeceğimiz 12 mineral, 11 vitamin olan tek yiyecek. Yıllarca kolesterol bombası olarak isimlendirilen, ama son yıllarda yapılan araştırmalarda böyle olmadığı gösterilen bir yiyecek`` diye konuştu.

GÜNDE BİR YUMURTA

Çocuklara günde bir yumurta yedirilmesi gerektiğinin altını çizen Özaydın, Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besindir. Yeni bir yaşamın özü olduğu düşünülecek olursa, besleyici değerinin yüksek olması hiç de şaşırtıcı değildir. Yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteini içermektedir. Çünkü yumurta proteinin de insan vücudunda sentezlenemeyen ve kesinlikle besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan "elzem amino asitleri" bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksektir, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta ve vücut proteinlerine dönüşebilmektedir.”şeklinde konuştu. 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı