Okul başka yere yapılamaz mı?

Okul başka yere yapılamaz mı?

BULVARIN DEVAMI OLUR

Okul başka yere yapılamaz mı?

Arsanın küçüklüğü okulun eski ve kullanışsız olduğu gerekçesiyle yıkılan İmam Hatip Lisesinin arsasına yeni bir okul yapılması düşünülürken arsanın durumu ve konumu nedeniyle yeşil alan olarak kullanılması isteniyor.

YEŞİL ALAN OLABİLİR

Eski ve kullanışsız olduğu gerekçesiyle yıkılan İmam Hatip Lisesinin arsasına yeni bir okul yapılması düşünülüyor. Ancak arsanın konumu ve durumu nedeniyle özellikle çevre sakinleri arsanın yeşil alan olarak kullanılmasından yana olduklarını belirterek burasının bulvarın devamı niteliğinde güzel bir park veya meydan olabileceğini söylüyorlar.

BULVARIN DEVAMI OLUR

Yaya trafiği ve normal araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgenin kavşak noktasındaki arsanın bulvara paralel durumda olmasından dolayı arsanın yeşil alan olarak değerlendirilmesinin Atatürk Bulvarına da ayrı bir özellik katacağını savunan çevre sakinleri arsanın tam karşısındaki Atatürk Parkıyla da bütünlük kazanacağını belirterek asıl amaçlarının okula karşı olmak olmadığını söylüyorlar. Ayrıca Osman Gazi Mahallesi ve Sanayi Mahallesinde iki ayrı İmam Hatip Lisenin bulunduğunu dikkat çeken çevre sakinleri burasının bulvar ve Atatürk Parkı ile bütünlük sağlayacağını söylüyorlar.

ARSA OKUL İÇİN YETERSİZ

Arsanın okul için yetersiz olduğu gibi üç bir tarafının trafiğe açık yol olması çevre sakinlerinin buraya okul yapılmaması isteklerinde en önemli etken olarak gösteriliyor. Kırıkkale´nin nefes alabileceği alanların yetersizliğinden de şikâyetçi olan çevre sakinleri özellikle son yıllarda çok katlı binaların sayısında hızlı bir artış yaşandığını kaydeden vatandaşlar merkezdeki sıkışıklığın buralarda da yaşanmaması için bu arsanın bir fırsat olduğunu söylüyorlar. İmam Hatip Lisesine kesinlikle karşı olmadıklarını tekrarlayan çevre sakinleri burasının yeşil alan veya park olarak değerlendirilmesini istiyorlar.



Mustafa Şentürk
10.11.2015 17:46:10
Beyim neden mesele İHL olunca yeşil sever doğa sever oluyorsunuz orası okul için tahsis edilmiş yer ve okul olacak hayatın merkezinde dinin olduğu gibi şehrin merkezinde de imam hatip okulu olacak Nur camii gibi siz gidin MÜTEAHHİTLERİN 10 15 er katlı beton binaları için YEŞİLLİK İSTİYOK deyin

ilhat
10.11.2015 20:01:47
yeşil alanı olmayan şehir kırıkkale.

ilhat
11.11.2015 18:57:25
mustafa şentürk beyim yorumun müslümanca degil. keşke merkezde yıkılan her alan yeşil alan olarak degerlendirilse.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü