OHAL değil demokrasi istiyoruz

OHAL değil demokrasi istiyoruz

CHP´DEN OTURMA EYLEMİ

CHP´DEN OTURMA EYLEMİ

OHAL değil demokrasi istiyoruz

CHP Genel Merkezi tarafından alınan karar gereği Kırıkkale İl Başkanlığı, tarafından, il örgütü yöneticileri ve partililerin katılımıyla oturma eylemi gerçekleştirildi. Eyleme o sırada kendi programlarını takip eden İYİ Parti İl Başkanı ve yöneticileri de destek verdi. İl Başkanı Ahmet Önal ?OHAL değil demokrasi istiyoruz? dedi.

İYİ PARTİ DE DESTEK VERDİ

CHP Genel Merkezi tarafından eş zamanlı olarak tüm illerde olduğu gibi CHP Kırıkkale İl Başkanlığı, tarafından da, il örgütü yöneticileri, bazı STK temsilcileri ve partililerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanında oturma eylemi gerçekleştirildi. Eyleme o sırada kendi programlarını takip eden İYİ Parti İl Başkanı Mustafa Akyürek ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Akyürek CHP İl Başkanı Ahmet Önal´ın basın açıklaması süresince yanında durdu.

TEK ADAM REJİMİNE DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde toplanan partililere hitaben İl Başkanı Ahmet Önal yaptığı basın açıklamasında, ?OHAL değil demokrasi istiyoruz? dedi. Önal, ?Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz´daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz´da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşrutiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında, ?Evet´ demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, ?Hayır´ demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır? dedi.

OHAL İLE ÜLKEMİZDE HİÇ KİMSENİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KALMAMIŞTIR

Ülkemizin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini ilan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüştüğünü belirten Önal, ?Türkiye´yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış sağcı-solcu, muhafazakâr-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır? şeklinde konuştu.

BİR SAAT MEYDANDA OTURDULAR

Ellerinde, Olağanüstü Hal Uygulamasını protesto eden çeşitli pankart ve döviz bulunan eylemciler Cumhuriyet Meydanında yaklaşık bir saat oturdular. Çevreden geçen vatandaşların da desteklediği eylem sonrasında partililer toplu halde İl Başkanlığı binasına yürüdüler. Eylem sırasında rahatsızlığı nedeniyle ayakta fazla duramayan bir vatandaş elindeki dövizi göstererek OHAL´in bir an önce kaldırılması gerektiğini OHAL ile Türkiye´de rejimin değiştirilmek istendiğini söyledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız