OĞUZ-TÜRKMEN-ALEVİ BOYLARI BİR ARADA

OĞUZ-TÜRKMEN-ALEVİ BOYLARI BİR ARADA

Oğuz Boyu Kültür Dernekleri Federasyonu düzenlediği programla Türkiye`nin dört bir yanındaki Oğuz-Türkmen-Alevi boylarını bir araya getirdi. Plaket sözcüğü yerine onurluk sözcüğünü kullanan federasyon yetkilileri, yüzü aşkın sivil toplum örgütü akademisye

BİZLERİ TÜRK VE KÜRT, ALEVİ SÜNNİ DİYE AYIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Türkiye`nin dört bir yanında faaliyet gösteren Oğuz-Türkmen- Alevi sivil toplum örgütleriyle, iş sanat, siyaset, medya ve akademi dünyasının önemli isimlerine onurluk belgesi veren Oğuz Boyu Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, ?Bizleri Türk ve Kürt, Alevi Sünni diye ayırmaya çalışıyorlar. Amacımız insanlarımızı bir araya getirmek, insanlarımızın ülkemize sahip çıkması. Buna destek verebiliyorsak ne mutlu bize? diye konuştu.

 

BEN TÜRKMENİM VE TÜRKMEN BEYİYİM

Programda ilk onurluk belgesini alan Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Özbek Türkmenlerin yapıcı bir millet olduğunu vurgulayarak, ?Dünyayı 16 imparatorluk kuran Türkler yönetir. Dünyanın dört bir yanında 350 milyon Türk nüfusu var. İnsan sevgisi Allah sevgisi ancak Türklerde vardır. Türkiye`nin %88.9 u Türk`tür. Kalan kısmı ise etnik gruplardan oluşmaktadır. Ben Türkmenim ve Türkmen Beyiyim. Bizler bölücü değil, yapıcı insanlarız; ama bugün ülkede Türklüğü yok etme planı var, bu tuzağa düşmeyin. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız ve bu bilinci yitirmemeliyiz? dedi.

 

TÜRKÇEMIZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Programa katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, plaket sözcüğünün yerine onurluk sözcüğünün kullanılmasından dolayı Oğuz Boyu Kültür Dernekleri Federasyonu yetkililerine teşekkür ederek, plaket sözcüğünün Türkçe bir sözcük olmadığını ifade etti. Zeybek, "Türkçemize sahip çıkmalıyız. Ülkemizde İki dil tartışması var Dünyanın hiçbir yerinde böyle bit tartışma yoktur. Türkiye`nin neresinde yaşarsa yaşasın her insanımızın İstanbul Türkçesini konuşması lazım. Eğer bu olmazsa Türkçe bilmeyen çocuklarımız, vali, kaymakam, komutan olamazlar. Bu onlar yapılabilecek en büyük haksızlıktır şeklinde konuştu.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ