O Güzel ahlakı tamamlamak üzere geldi”

O  Güzel ahlakı tamamlamak üzere geldi”

RENKLİ KUTLU DOĞUM

O Güzel ahlakı tamamlamak üzere geldi”

Kırıkkale'nin Çerikli Beldesi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Okul Müdürü Cemil Öztürk ve öğretmen Fatma Yurduseven'in katkılarıyla düzenlenen program, farklı etkinliklere sahne oldu.

ÂLEMLERE RAHMET OLARAK

Sevgili Peygamberin âlemlere rahmet olarak ve kıyamete kadar örnek olarak gönderildiğini dile getiren Öztürk,  "Peygamberimiz de `Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim` diye buyurmuştur. Bu bakımdan dini, dünyevi, manevi ve ahlaki hayatımızın en büyük rehberi hiç şüphesiz ki sevgili Peygamberimizdir. 1444 yıl önce insanlığın, yaratanını, ona karşı kulluğu, mahlûkata karşı sevgiyi, saygıyı ve merhameti unuttuğu hatta her türlü şiddetin, kötülüğün, haksızlığın, yalanın, iftiranın, riyanın yapıldığı insanlık şeref ve haysiyetinin onur ve itibarının hiçe sayıldığı, cehalet ve zulmün kol gezdiği bir dönemde sevgili Peygamberimizin doğumu, örnek hayatı ve öğretileri insanlığa doğru inancı, kulluğu ve güzel ahlaki, sevgiyi, saygıyı, merhameti ve şefkati öğretmiştir. Bu anlayışla sevgi, saygı ve merhamet toplumu oluşturmuştur" diye konuştu.

ÇOK KÖTÜ ŞARTLAR İÇİNDEYDİ

Sevgiyi, saygıyı, şefkati, merhameti tanımaya ve hâkim kılmaya her zamankinden daha çok muhtaç duyulduğuna işaret eden Öztürk, Öncelikle Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1444 yılında hepinizi saygıyla selamlıyorum. Peygamber Efendimiz: ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.' diyor. Biliyorsunuz ki toplumları ayakta tutan onları ahlak değerleridir. Birbirlerine saygı ve sevgi içerisinde bulunmalarıdır. Peygamber Efendimiz dünyaya geldiği sıralarda Arap Yarımadası ve dünya çok kötü şartlar içindeydi. Peygamber Efendimize Risalet gelince, Allah'ın yüce mesajı ile o dönemdeki halkı aydınlattı. Onların üşütün ahlak seviyesine yükselmesine vesile oldu. O dönemde, kızlarını diri diri toprağa gömen insanlar Cenab-ı Hakk'ın mesajlarının topluma yayılması sayesinde ahlak olarak en üstün değere haiz insanlar oldular” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yazar İlhan Şahin, Çerikli Anadolu Sağlık Meslek lisesinde konferans verdi. Hem öğrencilerin hem de Delice ve Çerikli devlet idarecilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Şahin, Delice Kaymakamı M. Zennur Karasu, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Cemil Öztürk, öğretmen Mithat Merdan, tüm okul eğitimci ve öğrencilerine teşekkür etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı