Öğretmenlerimizin ekonomik durumları iyileştirilmeli

Öğretmenlerimizin ekonomik durumları iyileştirilmeli

ÖĞRETMENLERİMİZİN SORUNLARI BÜYÜK

Öğretmenlerimizin ekonomik durumları iyileştirilmeli

Avukat Mehmet Yılmazer 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada öğretmenlerin yaşam koşullarının daha iyi olması gerektiğini söyledi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN SORUNLARI BÜYÜK

Yılmazer açıklamasında

Öncelikle Öğretmenler Gününü şık bir kutlama ilanı ile ve bir kaç öğretmenleri ziyaret edip öğretmenlere birkaç karanfil vererek kutlamak istediğini söyledi.

DAHA OBJEKTİF OLMAMIZ GEREKİR

Yılmazer açıklamasında ?Ancak öğretmenler gününde daha gerçekçi daha objektif olmamız gerektiğini hatırlatmak ve mevcut sorunlarınızla ilgili farkındalık oluşturmak için değerli öğretmenlerimiz için acil olarak hayata geçirilebileceğini düşündüğüm öncelikli birkaç önerimi sıralamak istiyorum:? dedi

İŞTE YILMAZER´İN ÖNERİLERİ

1-Gelirleri ekonomik realitenin altında kalmış ve ciddi borç yükü yaşayan, kredi ve kredi kartı borcu yükü altında kalmış değerli öğretmenlerimiz için öğretmenlerimize özel borç yapılandırmaları ve gerekirse faizsiz kredi desteği devlet bankalarımızın öncülüğünde sağlanmalıdır.

Öğretmenlerimize her yıl bir defa ödenen eğitim yardımının en az %100 artırılarak bir defa değil yılın her iki yarısı için de eğitim yardımı ödenmelidir.

Öğretmenlerimizin mesaisi okul dışında ve evlerinde de devam ettiği için internet sağlayıcılarına yapacakları uygulama için vergi muafiyeti getirilerek öğretmenlerimizin bilgisayar ve cep telefonlarında kullandıkları internet ücretleri alınmamalıdır.

Yukarıda saydığım palyatif çözümler sonrasında öğretmenlerimizin hayat standartlarının hak ettikleri yüksek seviyeye getirilmesi için etkin, yapıcı çözümler de acil olarak üretilmelidir.

Bu düşüncelerle bizleri yetiştiren, yetiştirirken hiçbir emekten kaçınmayan siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyorum.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ