Öğretmenlere saldırıyı kınıyoruz!

Öğretmenlere saldırıyı kınıyoruz!

Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde bir öğretmenin öğrencisi tarafından saldırıya uğraması ve ağır yaralanmasına tepkiler artıyor. Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesinden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada bu ve benzeri olayların bir dah

BU İLK VE SON OLSUN
Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ?Öğretmenlerimize yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi! Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni ve üyemiz Hakan Gülhan bir öğrencisinin saldırısı sonucu ağır yaralandı. Saat 16:30 civarında vuku bulan olayda bıçakla saldıran T.D. meslektaşımız Hakan Gülhan?ı kalbine yakın noktadan bıçaklayarak ağır yaraladı?.
OKULLARDA GÜVENLİK YOK GİBİ
Bu son olay bir kez daha göstermiştir ki, okullarımızda güvenlik sorunu en üst düzeyde yaşanmaktadır. Bugüne kadar ülkemizin değişik bölgelerinde ve defalarca asayiş vakaları yaşanmış; fakat bunlara yönelik etkili tedbirlerin alınması için herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Sendika olarak yapmış olduğumuz bir anket çalışmasında da ortaya çıkmıştır ki;  okullarımızın % 54,8?inde özel güvenlik görevlisi ya da güvenlik kamerası bulunmamaktadır. Olanlar da güvenlik ihtiyacını karşılayacak yeterlilikten çok uzaktır. Okullarımıza kaynak aktarılmadığı için, okullarımız bulabildikleri mali imkanlar çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılayabilmekte ve çoğu zaman da yetersiz kalmaktadır?
ÖZEL OKULLARA GÖSTERİLEN İLGİ
?Bugünlerde özel okullara kaynak aktarmayı düşünen Hükümet yetkililerine bir kez daha sesleniyoruz: Bırakın hayali projelere kaynak aktarmayı da, başta güvenlik sorunları olmak üzere, ekonomik imkansızlıklardan kaynaklanan sorunlarını gidermek için devlet okullarına kaynak aktarın.
Öte yandan her fırsatta öğretmenlerimizi aşağılamayı, toplum nezdinde itibarsızlaştıracak  söylemleri dile getirmeyi alışkanlık haline getirmiş olan, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere tüm yetkililer için de bu son olayın ibret olmasını diliyoruz.  Sizlerin, meslektaşlarımıza karşı takındığınız bu tavırlarınızla, öğretmenlerimizin öğrencileri ve toplumun diğer kesimleri tarafından muteber görülmesini sağlamak nasıl mümkün olacaktır? Siyasetçilerin seçmene şirin görünmek uğruna ortaya koydukları popülist uygulamalar ve tribünlere oynamaları, eğitim çalışanlarına karşı saygısız tutumlara zemin hazırlamaktadır?
DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ YETERSİZ
Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi ?Ayrıca, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği de öğrencilerimizin sağlıklı eğitimine engel teşkil etmekte ve çocuklarımızın kendilerinden beklenen tutum ve davranışlardan uzaklaşmasına meydan vermektedir. Yine sendikamızın yaptığı anket çalışmasında, öğretmenlerimizin % 43?ü, öğrencilerin okula geliş-gidişlerinde kesici alet taşıdığını belirtmektedir. Fakat işte yukarıda ifade ettiğimiz gibi disiplin yönetmeliklerindeki eksiklikler ile bürokrat ve siyasetçilerin popülist tutumları, öğretmenlerimizi/idarecilerimizi öğrenci ve veli karşısında etkisiz kılmakta ve vahim hadiselere engel olunamamaktadır?




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ