Öğretmenlere Fatih Projesi anlatıldı

Öğretmenlere Fatih Projesi anlatıldı

Fatih projesi Gürler İlköğretim Okulu öğretmenlerine anlatıldı. Bilişim teknolojisini içeren ve Eğiti-Öğretimin kalitesini arttırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında okullarda ek sınıflar oluşturulacak.

 

 

1540 ÖĞRETMENE EĞİTİM VERİLECEK

Proje tanıtım toplantısı öncesinde konuşan Mili Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirmek amacıyla Fatih Projesi?nin yürürlüğe girdiğini söyledi Okur,?Eğitimde Fatih Projesinin bileşenlerinden bir tanesi de öğretmenlerimizi derslerinde bilişim teknolojisi araçlarını ve eğitim içeriklerini aktif olarak kullanacak bilgi ve beceriye kavuşturmak. Bu kapsamda Kırıkkale merkez ilköğretim okullarında görevli öğretmenlere yönelik Fatih Projesi Tanıtım Seminerleri eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde Gürler İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve Türk Metal Mustafa Özbek İlköğretim Okullarında düzenlenecek. Seminerler 3 bilgisayar formatörü öğretmen tarafından verilecek? dedi. Eğitimlerin 3 okulda 5 Nisan tarihine kadar devam edeceğini bildiren Okur, eğitimlerden 1544 öğretmenin yararlanacağını söyledi.

 

İKİ SAATLİK DERSLER OLARAK VERİLİYOR

Fatih projesi kapsamında Kırıkkale?de 23 okulda altyapı kurulum çalışmaları başladı. Kırıkkale Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Fatih Projesinde başarıyı artması, öğretmenlerin; Bilişim Teknolojileri Destekli Eğitim konusunda uygulamalar yapması, bilgilenmesi için düzenlenen Seminerler; Gürler ilköğretim oklu, Atatürk ilköğretim oklu, Mustafa Özbek ilköğretim okulu olmak üzere üç ayrı eğitmen tarafından, 1544 öğretmene, iki saatlik dersler olarak veriliyor. Fatih Projesi Donanım altyapısı kurulacak okullardaki öğretmenlere; bizzat kendi okullarında etkileşimli tahtalar üzerinden 30?ar saatlik Hizmet içi Eğitimler yapılıyor. Bilişim Teknolojileri Destekli Eğitim Mili Eğitim Müdürlüğü çalışan Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatörleri, okullarda görevlendirilen BT Formatör öğretmenlerimiz ?BT Destekli Eğitim? ve ?Donanımlar? hakkında her zaman Mili eğitim müdürlüğü tarafından destek verecek. Bu haliyle de öğretmenlerin yalnız bırakmayacak Bu proje ile okullara temin; edilen gerek donanım gerekse yazılımlar 75 milyon vatandaşımızın fedakârlıkları ile sağlanıyor.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ