Öğretmenler mağdur ediliyor

Öğretmenler mağdur ediliyor

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin yazılı bir açıklama yaparak ?Hiçbir hazırlık ve altyapı yatırımı yapılmadan hayata geçirilmeye çalışılan 4+4+4 kademeli eğitim dayatması, bir taraftan eğitimi tamamen piyasalaştırıp, toplumun geleceğini ipote

YAŞANAN MAĞDURİYETLER ARTTI

Hükümetin 4+4+4 sistemini konusunda acele ettiğini ve başarısız olduğunu belirten Şahin, ?Hükümetin 4+4+4 sistemine yönelik aceleciliği yüzünden okulların plansız ve programsız dönüştürülmesi sonucu 30 bini sınıf öğretmeni olmak üzere, 70 bine yakın öğretmen norm fazlası durumuna düşürülmüştür. 4+4+4 ile birlikte çok sayıda ilköğretim okulu yaz döneminde ilkokula, ortaokula ve imam hatip ortaokuluna dönüştürülmüş, dönüştürülen okullardaki sınıf öğretmenleri eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte göz göre, göre norm fazlası durumuna düşürülmüş ve bu arkadaşlarımız okullarından ve öğrencilerinden ayrılmak zorunda bırakılmıştır. Geçtiğimiz yıllarda, bir ilde norm kadro açığı olmaması durumunda İl emrine atama yapılıyorken, Milli Eğitim Bakanlığı İl emri uygulamasını kaldırarak yaşanan mağduriyetleri daha da arttırmıştır? şeklinde konuştu.

EĞİTİMDE YAŞANAN KAOS YÜKSELDİ

Şahin konuşmasının devamında ?Özür grubunda çoğu öğretmenin hizmet puanı yetmesine rağmen, norm fazlası sorunu ve özür grubunda yaşanan diğer sorunlar nedeniyle parçalanmış ailelerin yaşadığı dram artmıştır. İlimizde başka illerden atanan iki öğretmen ailelerinin parçalanmasının önüne geçmek için, öğretmenliği bırakmak zorunda kalmış, şimdi ilimizde memurluk yapmak zorunda bırakılmıştır. Her yıl rutin olarak yapılan ve mezun olduğu alan dışında öğretmenlik yapanlara tanınan kendi alanına geçiş yapma hakkı bu sefer norm kadro mağduriyetlerini giderme adına genişletilmiştir. 07.07.2009 tarih ve 80 Sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararına göre yapılan değişiklik sonucu olarak kendi alanları dışında görev yapanların yanı sıra, yan alanını tercih etmek isteyenlere, hiçbir belgesi olmadan zihinsel engelliler, teknoloji tasarım gibi alanlara geçiş hakkı tanınmış, eğitimde yaşanan kaos daha da arttırılmıştır.?

HER ADIMDA YENİ PROBLEMLER YAŞANIYOR

?Binlerce öğretmenin bu değişiklik hakkından faydalanmak için başvurması, 4+4+4 ile okullarda yaşanan kaosun boyutunu gözler önüne sermiştir. Norm fazlası sınıf öğretmenleri ve özellikle kalabalık sınıflarda 60 aylık çocukları okutmak zorunda kalan binlerce 1. Sınıf öğretmeni alan değiştirmek için başvurmuştur. Ancak bu uygulama da sorunlara çare olmamış, çok sayıda öğretmen yabancısı olduğu alanlarda görev yapmak zorunda bırakılmıştır. MEB?in sorun çözme adına attığı her adımda yeni problemler yaşayan öğretmenler neredeyse gün aşırı okul değiştirir duruma gelmiştir. 4+4+4 yüzünden norm kadro fazlası olan ve norm kadro açığı olan okullara gönderilen öğretmenler yapılan alan değişikleri sonrasında çalıştıkları okullara atama yapılması nedeniyle okullarına geri gönderilmiştir.?

KABUL EDİLEMEZ

?Norm kadro mevzuatında eski ve yeni mevzuat birbirine girmiş, bu kaosu yaratan MEB yaşanan kaosu uygulamalarıyla daha da derinleştirmiştir. Mevcut norm kadro uygulamasına göre, norm fazlası olan öğretmenlerin ya eğitim bölgelerinde, ilçede, ilde veya il dışı atamalar kabul etmesi ya da ücretsiz izne ayrılmaya zorlanması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü: 25.12.2012 tarih 21990 sayı ve ihtiyaç fazlası branş öğretmenler konulu yazısıyla 4+4+4 Eğitim Sistemi ve Norm Kadro Yönetmeliğine göre okullarda norm fazlası olan branş öğretmenlerinin 07.01.2013 tarihine kadar istek dışı zorunlu atanma tercihi yapmalarını istemektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü?nün çıkardığı listede; il genelindeki okullarda norm fazlası 152 branş öğretmeni bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, plansız, programsız bir uygulama ile öğretmeni norm fazlası durumuna düşürmüş ve öğretmenleri mağdur etmiştir? dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü