Öğretmen Mağdur Ediliyor

Öğretmen Mağdur Ediliyor

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, öğretmenlerin isteği dışında rotasyona tabi tutulmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Şahin bunun için meydanlarda bunu haykırmaya devam edeceklerini belirterek Milli Eğitim bakanlığının uygulamalarının he

EĞİTİM-SEN İSTEK DIŞI YAPILAN ATAMALARIN SÜRGÜN OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ.

Öğretmen Mağdur Ediliyor

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, öğretmenlerin isteği dışında rotasyona tabi tutulmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Şahin bunun için meydanlarda bunu haykırmaya devam edeceklerini belirterek Milli Eğitim bakanlığının uygulamalarının hep sorun yarattığını ileri sürdü. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Eğitim Sen’e üye eğitimciler son yapılan rotasyonu protesto etmek için Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldiler. Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ve eğitimcilerin katılımı sonucu geniş güvenlik tedbirlerinin altında basın açıklamasında bulunan Yüksel Şahin, eğitim sisteminde bugüne kadar sorunları çözmek iddiası ile çok sayıda düzenleme yapıldığını, ancak mevcut sorunlara yenilerinin eklendiğini öne sürdü.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HEP BAŞARISIZ

Milli Eğitim Bakanlığı`nın eğitime yönelik politika ve uygulamalardaki başarısızlığını sorgulamak yerine, rotasyon girişimleri ile öğretmenleri hedef aldığını öne süren Şahin, "MEB`de şube müdürlüklerinden başlayarak okul müdürleri ve müdür yardımcılarına kadar bütün eğitim yöneticilerine performansa dayalı çalışmaya bağlı rotasyon uygulaması başlamıştır" dedi.

ON BİNLERCE EĞİTİMCİ MAĞDUR EDİLİYOR

Bakanlığın zorlaması ile on binlerce eğitim emekçisinin rotasyona tabi tutulmak istendiğini belirten Yüksel Şahin, açıklamasının devamında, "Eğitimde hiçbir gerekçe, eğitim emekçilerini okuttuğu öğrencisinden, oturduğu mahallesinden kopararak, zorla başka bir işyerine göndermesini haklı çıkaramaz. Böylesi bir uygulama, özellikle büyükşehirlerin sınırlarının son derece genişlediği bir dönemde açıkça `il içi sürgün` anlamına gelecek, öğretmenlerin il dışına zorla gönderilmesi durumunda ise daha büyük mağduriyetler yaşanacaktır. Böylesi bir dayatmanın adı dünyanın her yerinde sürgündür ve kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ