Öğretmen Akademisi Eğitimleri

Öğretmen Akademisi Eğitimleri

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (ARGE) birimi tarafından "Öğretmen Akademisi Eğitimleri" düzenlendi.

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu´nda düzenlenen eğitim toplantısında konuşan Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğretmenlerle zaman zaman yaptıkları akademik eğitim ve değerlendirme toplantılarında eğitim adına önemli kararlar aldıklarını söyledi. Öğretmenlerin aktif olarak görev aldıkları projeler sayesinde okullarda bunun belirgin bir şekilde fark edildiğini hatırlatan Tüfekçi, "Şükürler olsun okullarımızda yüz yüze eğitim olarak bu güne kadar gelmiş olduk”

Dönem sonuna kısa bir süre kaldığını dile getiren Müdür Tüfekçi, “Dönem sonu itibariyle öğrencilerimizi alacakları karne ve belgelerle sevindirmiş olacağız. Okullarımıza bu dönem içinde sık sık ziyaretlerde bulunarak bakanlığımız tarafından uygulanması gereken talimatlara uyulması konusunda çok hassas davrandık. Eğitimi olumsuz yönde etkileyebilecek tüm olumsuzluklar konusunda tedbirlerimizi almış olduk. Bu konuda okul idarecilerimize, öğretmen ve velilerimize anlayışları için çok teşekkür ederim"

Yeni dönemde aynı tedbirler konusunda da duyarlı olacaklarını belirten Tüfekçi, şöyle konuştu: "Siz değerli meslektaşlarımın büyük özverileriyle öğrencilerimizin hak ettikleri eğitim hakkını aksatmadan bu güne kadar el birliği ile getirmiş olduk. Derslerin yanı sıra etkinlik ve proje çalışmalarıyla önemli adımlar attınız. Okullarda farklı kademelerde düzenlenen birbirinden ilginç projeler sizler sayesinde öğrencilerimizde önemli kazanımlar sağladı. Öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini bizzat görmüş olduk. Teorik bilgilere beceriler de ilave etmeniz eğitimde daha katılımcı ve kalıcı izler bıraktığını düşüyorum. İnşallah tatil sonrası öğrencilerimizle yeniden buluştuğumuzda daha çok sayıda ve daha etkili projeler çocuklarımızın başarısına katkı sağlamaya devam edecektir"

Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Gülnihan Akyürek de, ARGE çalışmalarının öğretmenlerin mesleki gelişimlerine akademik yönden destek sağladığını belirtti. Programda, ARGE Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz ise kentteki yerel ve ulusal düzeyde yaptıkları proje çalışmaları ve Erasmus + programları hakkında sunum yaptı. Öte yandan TÜBİTAK İl Koordinatörü Recep Kurtoğlu da, katılımcılara TÜBİTAK 2204 projeleri hakkında bilgiler verdi. Program, katılımcı öğretmenlerin çeşitli konulara dair soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız