Öğretmen, öğrenci, veli birlikteliği sağlanmalı

Öğretmen, öğrenci, veli birlikteliği sağlanmalı

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Öğretmen, öğrenci, veli birlikteliği sağlanmalı

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz okullarda eğitim öğretimin başlaması dolayısıyla ikinci dönemde de her hangi bir sıkıntı yaşanmadan eğitim öğretimin tamamlanması için yetkililerin duyarlı olmalarını istedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SUNUM YAPTI

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, 2017 yılı Eylül ayı ortalarında başlayan eğitim-öğretim yılının ilk yarısının 19 Ocak itibariyle tamamlandığını, 5 Şubat 2018 tarihi itibariyle de ikinci dönemin başlayacağını ifade etti.

TÜM KONULAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Eylül ayında yapılan toplantıda ele alınan madde bağımlılığı, uyuşturucu ile mücadele, okul güvenliği, taşımalı eğitim, okullarda hijyen ve kantinler, güncellenen eğitim konuları üzerine yapılan çalışmalarda başarılı sonuçlar alındığını ifade eden Çetin, bu toplantıda da aynı konuların değerlendirileceğini belirtti.

KIRIKKALE´DE EĞİTİM ÖĞRETİM

İlimizin eğitim ve öğretim durumu hakkında istatistiki bilgilerde sunan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ilimizde resmi ve özel okul olmak üzere toplam 265 okulda ve 2 bin 946 derslikte eğitim verildiğini, bu okullarda 49 bin 584 öğrencinin eğitim aldığını ve 3 bin 869 öğretmenin görev yaptığını sözlerine ekledi.

TÜM ÖNLEM VE TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Sunumun ardından bir konuşma yapan vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise, ?Birinci dönem başlamadan önce yine bu kapsamda okul aile birliği başkanlarımızın, okul müdürlerimizin, daire müdürlerimizin ve muhtarlarımızın katılımıyla bu çerçevede bir toplantı yapmıştık. O toplantıda da bu yıl yapacağımız faaliyetler neler onları konuşmuştuk? dedi.

TEKLİ EĞİTİMLE İLGİLİ SIKINTI YAŞANMADI

Tekli Eğitime geçişte yaşanabilecek sıkıntıların, sorun yaşanmadan birinci dönemde atlatıldığını vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ?Bütün okullarımızda tekli eğitime geçtik ve çok sıkıntılı olacak bir konuyu çok büyük sorun yaşanmadan birinci dönemi atlattık. Dolayısıyla kış şartlarında hava aydınlanmadan çocuklarımızın yollara dökülmesi gibi bir sıkıntıyı da en başından önlemiş olduk. Bu çerçevedeki katkılarından dolayı Milli Eğitim Teşkilatındaki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum? şeklinde konuştu.

OKUL ÇEVRELERİNİN GÜVENLİĞİ KONUSU

Özellikle okulların yakın çevrelerinde okulla ilişiği olmayan kişilerin güvenlik kuvvetleri tarafından okul çevresinden uzaklaştırılmasıyla ilgili bir genelge yayımladıklarını hatırlatan Vali Haktankaçmaz, bu genelgeye aykırı hareket edenlere idari yaptırım uygulanması ile ilgili bir kararı da yürürlüğe koyduklarını belirtti.

BİRİNCİ DÖNEM ÖNCESİ ELE ALINAN KONULAR

Birinci dönem başlamadan ele alınan konuların tamamı ile ilgili çalışmaların yapıldığını ve ikinci dönem boyunca da bu faaliyetlerin devam ettirileceğine işaret eden Vali Haktankaçmaz, ?Güvenli okul, güvenli eğitim denilince bunun içerisine pek çok konu giriyor. Madde bağımlılığı, uyuşturucu ile mücadele önemli bir başlık ama bunun içerisinde servis araçlarının güvenliği, okulların yakınındaki veya şehrin farklı yerlerindeki internet kafelere özellikle çocuklarımızın ders saatlerinde gitmemesi, oralarda yapılan denetimler, temizlik ve hijyenle ilgili konular, okul önlerinde ve okul civarında trafiğin düzenli akışı, çevre düzenlemesi gibi çalışmaların hepsi bunların içerisinde bir bütün? dedi.

OKULLARIN KONUMU VE MAHALLE DURUMU

Okullarda alınan güvenlik konularına da değinen Vali Haktankaçmaz, başta riskli okullar olmak üzere İŞKUR vasıtasıyla özel güvenlik istihdamına gidildiğini, bu uygulamanın başarılı olması halinde önümüzdeki yıl kapsamın biraz daha genişletilerek devam edileceğini, okullardaki kamera sistemlerinin kent güvenlik sistemine entegre edilmesi çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

EĞİTİMİN ÜÇAYAĞI VAR 

Eğitimin üç saç ayağı olduğunu belirten Vali Haktankaçmaz, ?Bu ayağın birisi okul-öğretmen ise bunun diğer ayağında aile, üçüncü ayağında ise çocuk var. Biz bu üçayağı da çok sağlam tutmamız lazım? dedi.

YETKİLİLER GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLADI

Vali Haktankaçmaz, konuşmasının ardından toplantıya katılanlara söz hakkı vererek görüş ve önerilerini dinledi. Valilik Konferans Salonunda Vali Haktankaçmaz başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ile merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

HABER: Murat Karadağ



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti