Öğretmen Bahar Güneşi Gibidir

Öğretmen Bahar Güneşi Gibidir

ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

Öğretmen Bahar Güneşi Gibidir

24 Kasım Öğretmenler günü dolmayışıyla açıklamada bulunan Türk Eğitim Sen Kırıkkale şube başkanı Yücel Karabacak öğretmenlik mesleğini bahar güneşine benzetti. Karabacak ?Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir? dedi.

SAMİMİYET VE VİCDANİ SORUMLULUK  

Karabacak açıklamasında  ?Öğretmenlik; samimiyet, vicdan ve sorumluluk isteyen bir meslektir. Öğretmenlik; ülkelerin geleceğine yön veren, geleceğe yön verirken geçmişi başarılı şekilde aktaran bir meslektir. Öğretmenlik;  fedakârlıkla yoğrulmuş gönül işçiliğidir. Öğretmenlik; yeri geldiğinde bir köyde, yeri geldiğinde bir mezrada, yeri geldiğinde ülkenin ücra bir köşesinde sorumlulukla fidanlar yetiştirmektir. Öğretmenlik;  yön gösteren, yol açan, doğruya  sevk  eden, toplumda örnek kişilerin mesleğidir. Öğretmenlik; Kutsal ve onurlu bir mesleğin adıdır.? Dedi.  

KUTSAL BİR MESLEKTİR

Öğretmenliğin maaşları ile ekonomik  olarak  tartışma  konusu  olmadıkça hep kutsal bir meslek olarak kalacağını belirten Karabacak şu ifadelere yer verdi ?Günümüzde eğitim teknolojileri ve sistemleri sıkça değişmektedir. Kara tahtadan, akıllı tahtalara, kitaplardan tabletlere geçilen süreçte asıl olan ve değişmeyen öğretmenlerdir. Hal böyle iken öğretmenlerin şartlarının değişime uğramaması düşündürücüdür.  Öğretmenler ülkemizde seçim günleri  ve  öğretmenler  günü  haricinde pek hatırlanmayan bir meslek grubudur. Medya organları ?öğretmeni tarafından şiddete maruz kalan öğrenci, öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmen, ayda sadece 15 saat çalışan öğretmenler? başlıklı haberlerle öğretmenlik mesleğinin  prestijini düşürmeyi kendilerine  görev  edinmişlerdir. Öğretmenlik, günümüz siyasetine alet edilerek mesai saatleri tartışılan kimilerine göre yatarak para kazanılan bir meslek olarak tanıtılmaktadır. Bana bir harf öğretenin kölesi olurum cümlesi günümüzde evirilerek bana bir harf öğretenin köteği olurum şeklini almıştır.?

TOPLUM ÖĞRETMENE DEĞER VERİYOR

?Toplumun öğretmene verdiği değeri algılayamamış olanlar eğitim sistemini, öğretmenin çalışma şartlarını daha iyi bir çalışma alanına ve yaşam koşuluna kavuşturamadıkları için öğretmenler bu tür haberlerle ve  yorumlara  malzeme konusu olmuşlardır. Yurdun çeşitli yerlerinde, kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden. İstiklâl Marşımızı yavrularına ezberleten. Çocuklarını hayata hazırlayan öğretmenlerimizi de unutmayalım. Hiçbir engel duramaz inanmışlığı karşısında. Umudunu yitirmez. Adı Oktay Bey´dir,  Emek Öğretmendir adı. Ama mutlu olmasını gerektirecek kutsal bir sıfatı vardır.?   

BÜTÜN ULUSLARIN ORTAK ARZUSU

?Yeryüzünün bütün uluslarının en başta gelen ortak dileği, "daha mutlu, daha aydınlık bir geleceğe kavuşmaktır. Ulusların bu amaca ulaşabilmek için tek yolu "eğitim-öğretim"dir.  Bilindiği gibi devlet, eğitim ve öğretim görevini yürütme işini öğretmenlere vermiştir.  Atatürk öğretmenlere hitaben "Öğretmenler!  Yeni  nesil  sizin eseriniz olacaktır!" diyerek onlara ne kadar güvendiğini de göstermiştir.  Bu amaçla Kendisi de kara tahtanın başına geçerek bu zor işi üstlenen cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmenimiz Atatürk´e ve özgürlük uğrunda canlarını feda ederek bu ülkeyi var eden şehitlerimize şükran borçluyuz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ