Öğrencilerin özgün fikirlerinden yararlanacağız

Öğrencilerin özgün fikirlerinden yararlanacağız

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Nuh Dağdelen, kentin üniversite ile bütünleşmesi için, öğrencilerin belediyeden beklentilerinin neler olduğuna yönelik, özgün fikirlerinin bilimsel araştırma esaslarına uygun olarak alınması gerektiğini söyled

 

ŞEHİRLE ÖĞRENCİLERİN KAYNAŞMASI GEREKİYOR

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Nuh Dağdelen, Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy, Yenişehir’e giderek öğrencilerin şehirden beklentileri ve şehrin öğrencilere yapacağı çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Öğrencilerin şehirle kaynaşması gerektiğini belirten Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Nuh Dağdelen, 4 yıl boyunca Kırıkkale Üniversitesi’nde okuyan bir öğrencilerden bazılarının maalesef şehir merkezine hiç gelmeden mezun olup, memleketine gittiklerini, Kırıkkaleyi tanıma fırsatı bulamadıklarını belirtti.  Dağdelen, öğrencilere yönelik bu güne kadar belediyelerce yapılan vaatlerin hep sözde kaldığını ancak, kendisi başkan olduğu takdirde öğrencilerden alınan geri bildirimler doğrultusunda çalışmaların yapılacağını, konuya ilişkin kararlılığını da bugün buraya gelerek öğrencilerin belediyeden beklentilerine ilişkin görüş ve düşüncelerini alarak gösterdiklerini söyledi.

ŞEHİRDEN KOPUKLUK VAR

Şehir merkezine uğramayan öğrencilerin kampus ve çevresinde vakit geçirdiğini, öğrencilerin kırıkkalenin sosyal, kültürel ve tarihi dokusunu tanıma fırsatı bulamadıklarını ve şehirden kopuk yaşadıklarını belirten Dağdelen, bunun kendilerinin ayıbı olduğunu bildirdi.Ayrıca Dağdelen, Şehrin sosyal yaşam alanlarının kısıtlı olduğunu, Oysa öğrencilerin düzenleyecekleri bilimsel, kültürel ve sosyal etkinlikleri ile şehrin sosyal yaşamına zenginlik katabileceklerini belirtti. Üniversite gençliğinin bu çalışmaları yapabilmesi için Belediyenin gerekli tüm imkanları sağlayabileceğini belirtti. Dağdelen, gençliğe verdiği önemi, bizzat onların arasına katılarak, beklentilerini ve taleplerini dinleyerek gösterdiğini, Başkan olduğu takdirde gençlerin fikirlerinden ve dinamizminden sistematik ve süreğen bir şekilde yararlanacağını belirtti.

 

ANALİZ GRUBU OLUŞTURACAĞIM

Başkan olduğu takdirde, üniversite öğrencilerinden analiz grubu oluşturacaklarını belirten Dağdelen, gençlerin fikirlerinden yararlanılarak gençlere yönelik hizmetlere yön verileceğini belirtti. Ayrıca, geleceğin Kırıkkalesi için gençleri ortak bir vizyonda buluşturacaklarını kaydetti. Genç fikirlerin ülkeleri ve şehirleri ileri götürdüğünü belirten Dağdelen, üniversite şehri olarak adlandırılan şehirlerin, öğrenci potansiyeli ile nasıl gelişim gösterdiğini bildiklerini ve bu şehirleri kendileri için model alacaklarını söyledi. Gençler için önemli çalışmaların yapılacağını belirten Dağdelen, kent genelinde öğrencilerin vakitlerini rahatlıkla geçirebileceği yerlerin oluşturulacağını, gerekirse ücretsiz servisler sağlayarak öğrencilerin şehre ulaşımlarını kolaylaştıracaklarını belirtti.

 

HZ. NUH ÖRNEĞİ

Gençlere ‘Liderlik ve 21. Yy.’da Yönetim’ hakkında seminer veren Liderlik, Başarı ve Motivasyon koçu Yaşar Ateşsoy, bazı Peygamberlerin hayatlarından kısa örnekler vererek, "Hz. Nuh gemisini yapmaya başladığında henüz tufan kopmamıştı. Fakat Allah ona `gemi yap, bu azgınlaşan toplumu insanoğlunu helak edeceğim` dedi ve bu gemide sana inananları gemiye alacaksın ve onlar kurtulacak dedi. Allah`ın öğrettiği gibi gemiyi yaptı ve inananlar bindi ve tufandan kurtuldu. Sizlerde okullardan mezun olduğunuz zaman hayat denen bir tufana çıkacaksınız. Şayet kendi geminizi hazırlarsanız, hayat denen tufanda kendi belirlediğiniz hedefinize gitme başarısını kazanacaksınız. İnsan aslında doğuştan beri bir liderdir çünkü doğmayı başarıyor ve hiç eğitim almadan yürümeyi ve konuşmayı başarıyor" ifadelerini kullandı.

 

 

LİDERLİK HER İNSANDA VARDIR

Ateşsoy konuşmasının devamında, “Benim anlayışıma göre liderlik her insanın özünde var olan bir olgudur. Yani her insan doğuştan liderlik özelliğine sahiptir. Bir hayat başarısı ve hayat kaynağı olarak liderlik becerileri için 21. yüzyılın liderlik çağı olduğuna inanıyorum. 21. yüzyılın liderlik çağı olduğunu algılayan ve buna hazırlık yaparak yaşayan insanların daha başarılı, daha mutlu olduklarını gördüm. Bu bağlamda özellikle gençlerin önüne çıkacak imkanlar, fırsatlar ancak liderlik becerilerini geliştirerek doğru değerlendirilebilir”

 

21. YÜZYILI DOĞRU ANLAMALIYIZ

“Gençlerimizin 21. yüzyılı doğru anlaması için liderlik becerilerini geliştirmeleri ve liderlik donanımları ile donanmaya çalışmalarına katkı sağlıyorum. Buradaki ortaokul ve lise öğrencileri ile birlikte hayat başarılarına katkı verebilecek motivasyon çalışmaları yaptık. Bu arada, yeni yetişen gençlerden yeni şeyler öğrendim ve kendimi geliştirdim. Vakfıkebir’de liderlik özelliğine sahip yüzlerce genç var. Bu bağlamda, gençlerimizi yetiştiren öğretmenlere ve ailelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BİRE BİR SORU CEVAP

Ateşsoy son olarak, bazı öğrencilerle bire bir soru cevap şeklinde öğrencilerin hayalleriyle ilgili görüş alarak, onların moral motivasyonunu sağladı. Son olarak Ateşsoy, Liderlik ana teması ve alt başlıkları, Liderlik nedir? Bir  Liderde Bulunması Gereken Özellikler, Başarı, Başarı için İletişimin Önemi, Girişimcilik, Motivasyon konularında örnekler ile özet şeklinde katılımcılara anlattı.

 



KÜRŞAT
7.11.2013 12:03:46
İLK KEZ GENÇLERİ ÖNEMSEYEN BİR ADAY ADAYI ÇIKTI NE GÜZEL

ABDULLAH SELİM
7.11.2013 13:46:26
BU NUH BEY AKILLI BİR ADAMA BENZİYOR BENİM ADAYIM OLSUN İSTERİM

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız