Öğrencilerin kitaplara ilgisi artacak

Öğrencilerin kitaplara ilgisi artacak

Lal Saran Anaokulu öğrencileri, Kırıkkale Kütüphanesini ziyaret ederek buradaki kitapları inceleme fırsatı buldu. Okul Müdürü Koçu Arpalık, bu tür programlarla; öğrencilerin kitaplara olan ilgisinin daha da artacağını söyledi.

SORU YAĞMURU

Okul Müdürü Koçu Arpalık yaptığı açıklamada, ?Okul öncesi Öğretmenleri ve Rehber öğretmen ile birlikte Kütüphaneye giden anaokulu öğrencileri kitaplarla dolu alanda öğretmenlerini soru yağmuruna tutarken farklı heyecan yaşadılar. Kütüphaneye ilk adımlarını atan minikler okuma yazma bilmese de gördükleri ve yaşadıkları heyecan gözlerinden okunuyordu. Kendi dünyaları ile ilgili kitapları hemen bulup oyun dünyasına dalan minikler renkli kitapların arasında kaybolup gittiler. Ayrıca çocuklara kütüphane görevlileri tarafından masallar okundu. Çocuklarımıza kitap okuma konusundaki bilinci en küçük yaş grubumuz dâhil olmak üzere şimdiden kazandırmak için gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızın okuma alışkanlığı onların geleceklerine büyük bir temel oluşturacaktır?

FAALİYETLER SÜRECEK

?Bu nedenle kütüphane ve kitap konusunda detaylı bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Kütüphaneler Haftası vesilesi ile il kütüphanemizi ziyaret ettik. Burada kütüphane müdürümüzün ve personelin yoğun ilgi ve alakası bizi çok memnun ve mutlu etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi. Müdür Yardımcısı Ekrem Acar? da, Çocukların erken yaşta kitapla tanışması ve okumaya ilgilerinin çekilmesinin okul öncesi dönemde önemli olduğunu bu yaşta çocukların gözlerinin örneklere açık kulaklarının nasihatlere kapalı olduğunu , `Ağaç yaşken eğilir düşüncesi ile daha çok görsel etkinliklere önem verdiklerini söyleyerek bu tür faaliyetlerin sık sık yapılacağını belirtti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı