Öğrencilerin karne sevinci

Öğrencilerin karne sevinci

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale'de eğitim gören yaklaşık 52 bin 300 öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyledi. Vali Kolat, Gazi İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde yaptığı konuşmada, kent genelinde eğitim alanında hiçbir olumsuzluğun ya

55 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Kırıkkale`de 52 bin 500 civarında öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu: “Kentte 3 bin 600 öğretmenimizle eğitime hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra 2 bin 581 sınıfta, 52 bin 500 civarında öğrencimiz eğitim görmektedir. Sınıf ortalamamız ilkokullarda 17 civarında, ortaokul ve liselerde 26 kişi civarında, Türkiye ortalamasının altındayız. Okullaşma oranı açısından da okul öncesinde yüzde 52 konumundayız. Bu iyi bir rakam. Türkiye ortalaması yüzde 43. Orta öğretimde ise yüzde 93 civarında. Çalışmalarımız devam ediyor. Öğretmen sorunumuz yok. Eğitim alanında yatırımlarımız devam ediyor, kentte, 55 milyon lira tutarındaki projelerin yüzde 50`si gerçekleşmiş durumda kalan kısmının bitirilmesi için çalışmalar devam etmektedir” dedi.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARINI BELGELEDİK
Vali Ali Kolat, eğitim ve öğretimin yarı döneminde öğrencilerin başarılarını belgelemek için karne dağıtım töreninin gerçekleştiğini söyledi. Zayıfı olan öğrencilerin tatilde bol, bol kitap okuması gerektiğini belirten Kolat, velilerin de öğrencilere destek olması gerektiğini bildirdi. Öğrencilerin iyi bir moral ve motivasyon ile yeni eğitim öğretim yılına girmeleri gerektiğini belirten Kolat, velilerin bunda büyük pay sahibi olduğunu belirterek, “Çocuklarınıza sahip çıkın ve onları iyi bir geleceğe hazırlamak için elinizden gelen her şeyi yapın” dedi.

BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER MORALLERİNİ BOZMASIN
Kolat konuşmasının devamında “Aranızda başarılı çalışmaları neticesinde takdir, teşekkür belgesi alanlar olduğu gibi orta seviyede başarısı olan veya başarısız olan arkadaşlarınızın da olduğunu tahmin ediyorum. Sizleri başarılarınızdan dolayı kutlarken; karnelerinde başarısız notu bulunan arkadaşlarınızın da üzülmemesini istiyorum. Onlarında önümüzdeki dönemde daha çok çalışıp zayıf derslerinin üstesinden geleceğini, daha yüksek başarı göstererek iyi notlar alacağına inanıyorum. Öğrenci Velilerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını, çocuklarına kızmadan daha çok çalışmaları için teşvik etmeleri sanırım faydalı olacaktır” dedi.

HAYATA HAZIRLIYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, “Okullarımız, öğrencilerine eğitim öğretim veren kurumlar olmanın yanında, onları hayata hazırlayan, hayata bakışını şekillendiren kurumlar olma misyonunu da üstlenmiş bulunmaktadır. Sevgili öğrenciler, İnsanoğlunun tekâmül edebilen bir varlık olması eğitim diye bir kavramı da beraberinde getirmiştir. İnsan bu süreçte iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini ayırt etme yeteneği kazanır. Bu eylemi en iyi, en verimli gerçekleştiren bireyler veya toplumlar yüksek kültüre ulaşır, yüksek bir medeniyet kurarlar. Bunu başarmış toplumlar, başka milletlere göre bir adım öne geçer ve diğer milletleri etkisi altına alma becerisi gösterirler”

 

İYİ BİR AİLE, İYİ BİR GELECEK
İyi ve başarılı bir öğrencinin, iyi bir aileden yetişeceğini belirten Okur, “Toplum olarak kalkınmak için; sağlıklı düşünen, soran, sorgulayan, araştıran, sorumluluk sahibi gibi birçok olumlu özelliklere sahip bireylerin yetişmesinin temeli ailede atılır. Aile çocuğa ilk eğitimin verildiği yerdir. Her şeyden önce aile, bir okul öncesi eğitim kurumu olarak kabul edilir. Çocuk okula başladıktan sonra, ailenin bu işlevinin bir kısmını eğitim kurumları üstlenmektedir. Ülkemizde demokrasi ve insan haklarının yaşama dönüştürülmesi için ailenin desteği çok önemlidir. Sizlerin aktif katılımınızın gerçekleştiği eğitim öğretim süreciyle öğrencilerimizin başarısı daha da artacaktır. Okul yönetimi ve öğretmenlerle olan iletişiminizin sürekli olmasını diliyorum” dedi.

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti