Öğrencilerin güvenliği her şeyden önemli

Öğrencilerin güvenliği her şeyden önemli

İlk ve orta dereceli okulların ikinci döneme başlamasıyla birlikte Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafikte bazı tedbirler alındı.

TEDBİRLER ALINDI
İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Döneminde okul taşıtlarının trafiğe katılması ile trafik yoğunluğunda bir artış oluştuğu ve bu kapsamda, öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacı ile İl Emniyet Müdürlüğü`nce alınan bazı tedbirlerin titizlikle uygulamaya devam ettiği bildirildi.
 
?KONTROLLER VE DENETİMLER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI?
Okul taşıtı sürücülerine, okul idarecilerine ve velilere yönelik ?Kontroller ve denetimlerle ilgili bilgilendirme? toplantılarının düzenlendiği ifade edilen açıklamada, ana yollar ve caddelerin kenarında bulunan okulların önlerinde ekip ve yaya devriyeler görevlendirmek suretiyle okulların sabah, öğlen ve akşam giriş çıkışlarında trafik yönünden gerekli tedbirleri alarak öğrencilerin güvenli bir şekilde derslere girmelerinin sağlandığı belirtildi.
 
622 OKUL TAŞITI İNCELENDİ
Okullara giderek okul çıkış saatlerinde öğrencilerin servislere binmeden servis araçlarının yanında öğrencilere servislerde nasıl hareket etmelerini, inip binerken nelere dikkat etmeleri hususunda uyarılarda bulunulduğu bildirildi. Açıklamanın devamında ise, ?Birinci dönem boyunca da denetimler yapıldığı ve bu denetimlerde 622 adet okul taşıtının kontrol edildi. Bunlardan kırmızı ışık ihlali, trafik ışık ve levhalarına uymamak, hatalı park etmek ve indirme bindirme kurallarına uymamak gibi Karayolları Trafik Kanunun değişik maddelerinden 136 okul taşıtı sürücüsüne işlem yapıldı?  
 
OKULLAR KAPANANA KADAR DENETİMLER SÜRECEK
İkinci dönemin başlaması ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü`nde yapılan toplantıda da, okullar kapanana kadar, okul taşıtlarının ve şoförlerinin denetiminin etkin bir şekilde devam edecek, öğrencilerin trafikte can güvenliklerinin sağlanmasına yönelik alınan tedbirlerin artarak sürdürülecek?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ