Öğrencilere uygulamalı ders verildi

Öğrencilere uygulamalı ders verildi

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri derslerini sınıf yerine ilçe hastanesinde ve ambulans içinde yaptılar.

AMBULANSTAKİ TIBBİ ARAÇ GEREÇLERİ İNCELEDİLER

Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümü 10`ncu sınıf öğrencilerin, sınıfta gördükleri teorik derslerini daha kapsamlı ve uygulamalı öğrenmeleri maksadıyla ilçe hastanenin acil müşahede odası ile ambulans içinde eğitim verildi. Öğretmenleri kontrolünde hastaneye gelen öğrenciler, hastane ve ambulanstaki birçok tıbbi araç gereçleri de yakından görme ve tanıma imkanına da sahip oldular.

 

AMAÇ HASTANEYE ALIŞMAK

Hastane Başhekimi Dr. Şükrü Özsipahi öğrencilerle görüşme yaparak, onlara çeşitli sağlık konuları hakkında bilgiler verip, hastaneye alışmaları konusunda yardımcı oldu. Özsipahi, öğrencilerin sağlık konularında kendilerini daha iyi yetiştirmelerine yönelik hastaneye gelmelerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, öğrencilerin daha bilgili ve birikimli yetişmeleri için her konuda destek verebileceklerini söyledi.

 

AMBULANS İLE İLK DEFA TANIŞTILAR

Öğrencilere daha sonra Başhemşire Cansu Mermeroğlu tarafından hastanenin bölümleri tanıtılarak, acil müşahede odasında bulunan tıbbi araç gereçlerle bunların kullanılması konusunda bilgiler verildi. Öğrencilere daha sonra hastanenin acil tıp teknisyenlerinden Neriman Kızılırmak tarafından hastalar için aktif olarak kullanılmakta olan ambulansın içi ve malzemeler tanıtıldı. Ambulansla ilk defa tanışan öğrenciler, ambulansın içinde bulunan malzeme ve diğer araç gereçleri ilgi ile incelediler, merak ettikleri birçok konuyu da öğretmenlerine ve görevliye sormak suretiyle öğrenmeye çalıştılar.

 

HASTALAR SEDYEYE ALINDI

Acil durumlarda hastanın taşınma şekilleri, hastanın sedyeye alınırken ve ambulansa bindirilirken dikkat edilmesi gereken noktalar, ambulansın içindeki malzemelerin yerleri ve kullanım amaçları, ambulans sirenin çalınması gibi konuların da aktarıldığı tanıtımda öğrenciler, birçok tıbbi araç ve gereci yakından görerek kullanma imkânı da buldular.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ