Öğrencilere gazetecilik dersi

Öğrencilere gazetecilik dersi

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencileri okul gazetesi çıkarmak için gazetemizi ziyaret ederek, gazete hakkında bilgi aldılar. Gazetemiz Haber Müdürü Kadir Yahşi, gazetenin günlük işleyişi ve haber takibi konusunda bilgi verdi.

HEYECANI GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni ve köşe yazarımız Habilhan Pehlivanlı önderliğinde gazete çıkaracak öğrenciler, gazete hakkında bilgi aldılar. Gazetemiz Haber Merkezini ve matbaayı inceleyen öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Gazetenin günlük işleyişi hakkında konuşan Gazetemiz Haber Müdürü Kadir Yahşi, öğrencilere haber yapımından gazete tirajlarına, mizanpajdan gazete baskına kadar birçok konuda bilgi verdi.
 
GRAFİK TASARIM ÜRETİCİLİK İSTER
Öğrenciler de merak ettikleri konuları sordu. Yahşi, yerel basının zorluklarından bahsederek, ?bağımsız ve tarafsız bir gazetenin? Kırıkkale gazeteleri arasında bulmanın güç olduğunu anlattı. Mizanpaj ve grafik tasarım konusunda öğrencelere bilgi veren Gazetemiz Grafik Tasarım Editörü Yasin Baran ise, günlük sayfa dağılımı ve haberleri sayfalara yerleştirme konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Baran, grafik tasarıcı olabilmenin en büyük özelliğinin üretici gücünün yüksek olması gerektiğine değindi.
 
BAŞARILAR DİLEDİ
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencileri gazetemizin ardından Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker?i ziyaret ettiler. Burada Habilhan Pehlivanlı gazete hakkında Peker?e bilgi verdi. Peker gazete çalışmaları konusunda öğrencilere başarılar diledi. Peker, ?Yapmak istediğiniz meslekler sözde kalmasın. Bu meslekleri olmak için planlı bir şekilde çalışmak gerekli. Günde en az 3-4 saat ders çalışın. Hafta sonarını dinlenmek, eğlenmek için değil, ders çalışarak geçirmelisiniz. Başarılı öğrenci sayısı günden güne çoğalıyor. Gazete çalışmanızda başarılar diliyorum? diye konuştu. 
 
 
 
 
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti