Öğrencilere ahlak konferansı

Öğrencilere ahlak konferansı

2013 Eylem Planı kapsamında düzenlenen konferansların ilki, İl Müfütü BekirGerek tarafından Mehmet Akif Ersoy Lisesi`nde verildi. Okulun konferans salonunda düzenlenen konferansa, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de katıldı.

AHLAKSIZ İNSAN YOKTUR

Gerek, ahlaksız insan olmadığını, iyi ya da kötü ahlaklı insan olabileceğini belirterek, insanların İslam ahlakı ile daha uyumlu ve güzel davranışlar sergileyebileceğini söyledi.İl Müftüsü Gerek, sözlerine şöyle devam etti:  "Teşekkür etmek medeni insanların yapması gereken bir davranıştır. İyiliklere karşı teşekkür etmeyen insan büyük kabalık etmiş sayılır. İşte, Allah`ın, insanlara karşı hadsiz ihsanına kulun ibadeti de teşekkür etmektir. Kişinin kendi bedenine karşı ahlaki görevi onu koruması ve sağlığına dikkat etmesidir.

 

RUHSAL VE MANEVİ BOŞLUK

Ruhsal ve manevi varlığına karşı görevleri ise inanç sahibi olmak, aklı faydalı bilgilerle donatmak, yaşayışımızı takva, hilm, tevazu, hikmet, iffet, doğruluk ve dürüstlük gibi güzel davranışlarla donatmaktır." İnsanı diğer canlı varlıklardan ayıran en önemli özelliğin akıl nimeti olduğuna dikkat Gerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Eğer akıl çarşıda satılıyor olsaydı çok ücretler vererek almak isterdik. Çünkü hepimiz akıllı olmak isteriz. Böyle olduğu halde aklı yok eden içki, uyuşturucu gibi maddeleri kullananların ne derece akla zıt hareket ettikleri anlaşılır."

 

OKULLARDA DEVAM ETTİRİLECEK

Düzenlenen konferansların, Müftü Bekir Gerek`in yanı sıra, müftü yardımcıları ve vaizler tarafından 10 okulda daha devam ettirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ