Öğrencilere en güzel hediye

Öğrencilere en güzel hediye

ELİNİ UZATAN BİR COĞRAFYA...

Öğrencilere en güzel hediye

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde eğitim gören Afganlı başarılı öğrenciler, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Haktankaçmaz günün anısına öğrencileri altınla ödüllendirdi.

BAŞARIYA BAŞARI ÖDÜLÜ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı Halk Eğitim Merkezi tarafından il genelindeki mültecilere yönelik düzenlenen Türkçe dil kursunda derece yapan öğrencileri makamında ağırladı. Öğrencileri tebrik ederek çeyrek altınla ödüllendiren Vali Haktankaçmaz, ?Bu öğrencilerimizin yanı sıra hem Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün başarısı? dedi.

HERKESE ÖRNEK OLMALI

Haktankaçmaz, ?Çünkü farklı bir kültürden gelip, dil engelini de aşıp okulda derece yapmak çok güzel bir başarı. Biz o bakımdan hem kardeşlerimiz hem ülkemizde bulunan mülteci kardeşlerimize örnek olsunlar hem de bizim ülkemizdeki vatandaşlarımıza çocuklarımıza örnek olsunlar diye ödüllendirelim dedik.?

ELİNİ UZATAN BİR COĞRAFYA

?İnsanın tarihine baktığımızda hep bir hareket içerisinde. Biz Orta Asya´dan çıkıp buraya gelmişiz, binlerce kilometre yol. Toplumlar hep birbirleriyle karışmış kaynaşmış. Savaşlarda doğal afetlerde hem Afganistan´da hem Suriye ve diğer coğrafyalardaki sıkıntılar nedeniyle ülkemiz darda kalana elini uzatan bir coğrafya olmuş. Şunu itiraf etmek gerekir; maddi anlamda çok zengin bir ülke değiliz. Ama tarihin her döneminde bu millet ekmeği varsa onun yarısını hep bölüşmüş. Ben şuna inanıyorum; insanların iyiliği kötülüğü ve karakteri bir yana ama yapılan iyiliği unutmaz insanlar. Zorda kalana elinizi uzattığınızda o insan ve millet olarak ta sizi hep hatırlarlar? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti