Öğrencilere Avrupa stajı

Öğrencilere Avrupa stajı

ÖĞRENCİLER EUROPASS BELGESİ ALACAK

Öğrencilere Avrupa stajı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası ARGE Biriminin AB 2016 yılı teklif çağrısı döneminde kabul olan 2 adet Erasmus Projesi başladı. Toplamda 67 Öğrenci yurt dışında staj yapacak ve 15 Öğretmende mesleki gelişimleri için Avrupa´da eğitim alacaklar.

TELEKONFERANS TOPLANTISI

İlk staj ve eğitim hareketliliği Çek Cumhuriyetinin Prag şehrinde. Öğrenci ve öğretmenden oluşan 27 kişilik ilk grup, yurt dışındaki eğitim kurumlarına yerleştirildi. 15 gün boyunca hemşirelik, acil tıp, yaşlı bakım ve Harita Tapu-Kadastro alanında eğitim alacaklar. Bu eğitimler sonucunda uzmanlaşıp, yurt dışında da eğitim alarak mesleki tecrübelerini arttıracakları belirtildi. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi yurt dışına çıkacak öğretmenler ve öğrenciler için ailelerine ve kendilerine hazırlık faaliyetleri kapsamında yurt dışı oryantasyon eğitimleri düzenledi. Ayrıca Kayseri ve Tokat´tan proje ortağı olan okullardan yurt dışına gönderilecek öğrenci ve öğretmenler için de telekonferans toplantısı düzenlendi.

ÖĞRENCİLER EUROPASS BELGESİ ALACAK

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, öncelikle ARGE birimine teşekkür ederek, "Her sene Erasmus + programları kapsamında yurt dışına hem öğretmen, hem de öğrenciler göndermekteyiz. Umarım başarılı bir eğitim süreci geçirerek öğrencilerimiz yurda dönerler" dedi. Yurt dışında staj yapıp eğitim alacak meslek lisesi öğrencilerin, yurt dışı eğitimleri sonunda Meslek Yüksek Kurumu tarafından Avrupa´da geçerliliği olan Europass hareketlilik Belgesine sahip olacakları belirtildi. Böylece öğrencilerin yaptıkları staj ve aldıkları eğitimlerin belgeleneceği, bu sertifikaların iş bulmaları konusunda kendilerine avantaj ve ayrıcalık sağlayacağı kaydedildi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok