Öğrencilerden yardım eli

Öğrencilerden yardım eli

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde ilköğretim öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla, yaşlı ve kimsesiz insanların imdadına koştular. Sulakyurt Cumhuriyet İlköğretim ve Hakim Mehmet Çakıroğlu ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrenciler harçlıklarını bir

ÖĞRENCİLER, HARÇLIKLARIYLA YAPTIKLARI YARDIMLA İNSANLIK ÖRNEĞİ SERGİLEDİLER.

Öğrencilerden yardım eli

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde ilköğretim öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla, yaşlı ve kimsesiz insanların imdadına koştular. Sulakyurt Cumhuriyet İlköğretim ve Hakim Mehmet Çakıroğlu ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrenciler harçlıklarını biriktirip, ilçedeki yaşlı ve yardıma muhtaç insanları bulup onlara yardım elini uzattılar.

GELECEK GEÇMİŞLE EL ELE

İlçede bir insanlık örneği sergileyen İlköğretim Okulu öğrencileri bugün anlamlı bir davranışa imza attılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (ARGE) biriminin ``Gelecek Geçmişle El Ele`` projesi kapsamında minik öğrenciler, aile ve öğretmenlerinin de desteğini alarak 14 yaşlı, bakıma muhtaç, bir geliri olmayan ve bir kısmı da yalnız yaşayan ailelerin yardımına koşarak, onlara yardımda bulundular. Minik öğrenciler, yaşlı aileleri evlerinde ziyaret ederek kendi imkan ve harçlıklarından biriktirmiş oldukları birikimle çeşitli yiyecek paketleri oluşturup ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundular.

`ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI`

İlçe merkezindeki muhtaç ailelere yardım etmekle kalmayıp Anberdere, Deredüzü, Çevrimli, Ağilli, Yeşilyazı ve Sarımbey köylerindeki ihtiyaç sahibi ailelere de büyükleri aracılığı ile erzak gönderen öğrenciler, ``Ziyaret ettiğimiz büyüklerimizin durumları bizleri çok üzdü. Onların hem yaşlı oluşları hemde bakıma muhtaç durumda olmaları, bir kısmının da yalnız yaşayarak bazı ihtiyaçlarını gideremez durumda olmalarına çok üzüldük. Yaptığımız ziyaretlerle onların gönüllerini bir kaç saatliğine de olsa almaya ve onlarla hoş bir vakit geçirmeye çalıştık. Beraberimizde de `Çam sakızı çoban armağanı` elimizde yiyecek paketleriyle onların gönüllerini almaya çalıştık.

TOPLUMSAL YARDIMLAŞMANIN ÖNEMİ

Bu davranışımızla umuyoruz ki, büyüklerimiz de toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya daha çok önem verirler ve bu yaşlılarımız ömürlerinin son günlerinde daha rahat bir yaşam sürerler`` şeklinde konuştular. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım konuyla ilgili olarak, ``İlçemizdeki ilköğretim öğrencilerimizin davranışları eğitim camiamızda gururla karşıladığımız bir davranış modeli olmuştur.

DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM

Öğrencilerin daha bu yaşlarda organize olarak ihtiyaç sahibi büyükleri için yardımsever hale gelmeleri, kendi imkanlarıyla onlara çeşitli erzak yardımında bulunmaları bir insanlık örneği olmuştur. Çocukları ve onlara büyük emekleri olan öğretmen ve ailelerini bu özverili davranışlarından dolayı kutluyorum`` dedi. Öğrenciler, ziyaret ettikleri ailelerden ayrılırken tekrar geleceklerini bundan sonra kendilerini yalnız bırakmayıp sürekli destek vereceklerini belirttiler.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü