Öğrenciler üretiyor, öğretmenler köy köy dağıtıyor

Öğrenciler üretiyor, öğretmenler köy köy dağıtıyor

BU HİZMETLER UNUTULMAZ…

BU HİZMETLER UNUTULMAZ…

Öğrenciler üretiyor, öğretmenler köy köy dağıtıyor

Keskin’de meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği dezenfektanlar, öğretmenler tarafından köy köy gezilerek vatandaşlara ulaştırılıyor.

Koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerin alınmaya başladığı ilk günden bu yana kolları sıvayan Keskin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri bölümü öğrencileri ve öğretmenleri gönüllü olarak kolları dezenfektan üretiyor

Büyük bir özveriyle günlük 10 tonun üzerinde üretim yapılan tesiste sıvı sabun, yüzey temizleyici, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, el dezenfektanı gibi 12 çeşit temizlik malzemesi üretimi yapılıyor.

Kamu kurumlarında da kullanılan bu dezenfektan ürünler bir yandan da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İlk kez yapılan bu uygulamayla köylerde yaşayan vatandaşların dezenfektan ihtiyaçları karşılanırken, virüs salgınıyla mücadelede hiçbir alan boş bırakılmamış oluyor.

Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Keskin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğünce, "Keskin Meslek, Hep Destek, Tam Destek" adıyla başlatılan projenin gereği olarak, Okul Müdürü Ebru Yürekseven ve öğretmenler, pikapla köy köy dolaşarak önceden belirlenen ihtiyaç sahibi 50 aileye kolonya, el dezenfektanı, sıvı sabun, çamaşır suyu ve dezenfektan ulaştırıldı.

İlk kez yapılan bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlara bu denli önemli bir hizmeti ulaştırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Okul Müdürü Ebru Yürekseven, meslek lisesi olarak bu zorlu süreçte üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

12 çeşit temizlik ürünü ürettiklerini kaydeden Yürekseven, “Virüs önleyici dezenfektan, kolonya ve çeşitli temizlik malzemeleriyle birlikte toplam 12 çeşit ürünün imalatını yapıyoruz. Salgın sürecinde sahada olmak belki riskli ama bizi mutlu ediyor. Şu anda da ihtiyaç sahibi ailelerimizi belirleyip köy köy gezip bir proje başlattık. İhtiyaç sahibi ailelerimize bir nebze de olsa yardımcı olmak bizleri mutlu ediyor.”

“Bundan sonraki süreçte de elimizden geldiğince de vatandaşlarımıza destek olmaya çalışacağız. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, özverili bir şekilde çalışıyorlar. Daha güzel günler görebilmek en büyük dileğimiz” diye konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti