Öğrenciler, tarihi içlerinde hissediyorlar

Öğrenciler, tarihi içlerinde hissediyorlar

İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ‘Dünümüz, Yarınlarımızdır' projesi kapsamında Sivas'a gezi düzenledi.

62 ÖĞRENCİ KATILDI

Öğrencilere tarih bilinci ve hareketlilik kazandırmak amacıyla hazırlanan geziye Kırıkkale İmam Hatip Lisesi’nden 22 ve Kırıkkale Üniversitesi’nde 40 öğrenci katıldı. Gezi sırasında milli mücadeleye tanıklık eden mekânlardan, kongre merkezi, Valilik binası, jandarma binası ve çeşitli müzeler gezildi.

ÖNEMLİ YAPITLAR

Bunun yanında Sivas’ın önemli yapıları olan Ulu Camii, Çift Minareli Medrese, Şifaiye Medresesi, Gök Medrese, Taş Han Kale Camii, Şems-i Sivasi Türbesi ve Peygamber Efendimizin sancaktarı olan Abdulvahabi Gazi Hz.ve Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Sultan Beyazıt ile çocuklarının kabirleri ziyaret edildi.

YENİ GEZİLER

‘Dünümüz Yarınlarımızdır’ Projesinin Sivas programından sonra 13-14 Aralıkta Çanakkale gezisi,  2015 Mart ayında Kars gezisi, 2015 Mayıs ayında ise Erzurum gezisi gerçekleştirilecek. Projeden oldukça memnun oldukları gözlenen öğrenciler, proje yürütücüsü olan İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi‘ne ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Destek Birimine teşekkür ettiler.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok