Öğrenciler ?İyilik Hareketi? başlattı

Öğrenciler ?İyilik Hareketi? başlattı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ?İyilik Hareketi Projesi? kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu tarafından yardım çadırı oluşturuldu. Öğrenciler tarafından oluşturulan çadırda biriktirilen gıda malzemeleri okul yönetimi aracılığı ile ihtiyaç

GIDA MALZEMELERİNİ ULAŞTIRDILAR

Öğrencilerin iyiliğe yönelmesini amaç edinen ?İyilik Hareketi Projesi? kapsamında okullarda düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından toplanan gıda malzemeleri okul bahçesine kurulan yardım çadırında toplandı. Makarnadan baklagile kadar temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı bu yardım çadırındaki ürünler okul yönetimi aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Okul Müdürü Yaşar Doğan öğrencilerin yaptığı iyilik hareketinin maneviyatlarında önemli bir yer tutacağını söyledi.

DİNİ VE AHLAKİ DEĞERLER

Uygulamaya koyulan bu proje sayesinde öğrencilerin gerek dini kurallara gerekse ahlaki kurallara bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine ve yaşlılara yardım etme bilincinde olacağını söyleyen Doğan Atatürk İlköğretim Okulu?nda da öğrencilerin sadece gıda yardımı yapmadığını, çevrelerinde bulunan yaşlı ve hasta bireyleri ziyaret ederek günlük hayatlarındaki işlerinde yardımcı olduklarını söyledi. Doğan ?Projenin amacına uygun olarak öğrencilerimiz iyilik yapmanın manevi hazzını ve bunun özellikle gençler üzerinde bir sorumluluk olduğu bilincini yaşayarak öğrendi? dedi.

PROJENİN MEYVELERİNİ ALACAKLAR

Projenin kalıcı meyvelerinin öğrencilerin tüm hayatlarında belirten önemli bir yer tutacağını Doğan ?Küçük yaşta iyilik yapmanın kendilerine de iyilik olarak döneceğini öğrenen öğrencilerimiz ileriki hayatlarında da bu bilinçle hareket edecek ve hayatlarının her alanında ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç insanlara karşı merhamet duygusu ile hareket edecekler? ifadelerinde bulundu. Öğrenciler düzenlenen törende kendi imkanları ile temin ettikleri ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşacağı için mutlu olduklarını söylediler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü