Öğrenciler at binerek stres atıyor

Öğrenciler at binerek stres atıyor

Baharın gelmesiyle birlikte şenlenen okullarda bahar programları da ardı ardına başladı. Baharın gelişi ve Ağaç Bayramı şenlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu da Bahşılı'da bulunan Sürmeli At Çiftliğinde at binip ağaç diktiler.

STRES ATTILAR

Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Okul Müdürü Osman Kılıç ve Beden Eğitimi Öğretmeni Hilal Bıyık rehberliğinde Sürmeli At Çiftliğine gelen öğrenciler, baharın gelişini ağaç dikip at binerek kutladılar. Okul sonrası piknik havası içerisinde geçen program dâhilinde, kendilerin ayrılan alana ağaç diken öğrenciler, eğitmenler eşliğinde at binip tüm yılın stresini attılar.

MAKSAT, TABİAT SEVGİSİ AŞILAMAK

Öğrencilere tabiat ve hayvan sevgisini aşılamak üzere böyle bir program organize ettiklerini ifade eden Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hilal Bıyık, “yaptığımız faaliyet bir eğitim faaliyetidir. Özellikle ilk ve ortaokulda her şey öğretim değildir. Velilerimizin de onayıyla gerçekleştirdiğimiz bu okul sonrası faaliyetin öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine büyük katkısı olacağına inancımız tam” dedi.

TÜRK KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ YERE SAHİP

At binmenin Türk kültüründe önemli bir yere sahih olduğunu belirten Okul Müdürü Osman Kılıç da, “Dört duvar arasında sıkıp kalan çocuklarımız, bu faaliyet sayesinde hem kültürümüzde önemli bir yere sahip olan at binmenin tadına varacaklar hem de stres atacaklar” dedi.

HEP DESTEK OLACAĞIZ

Okullara yönelik bu tür faaliyetlere her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini beyan eden Sürmeli At Çiftliği İşletme Sahibi Kubilay Sürmeli de, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin psikolojik gelişiminde önemli bir yeri olan at binme sporuna ufacık da olsa hizmet verebilmek biz çok mutlu eder. Bu tür faaliyetlerde okullarımıza sonuna kadar destek olacağız” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ