Öğrenciler, polis adayı ağabeylerini ziyaret etti

Öğrenciler, polis adayı ağabeylerini ziyaret etti

PMYO´LAR SÜREKLİ KENDİLERİNİ YENİLİYOR

Öğrenciler, polis adayı ağabeylerini ziyaret etti

Kırıkkale Lisesi Rehberlik Öğretmenleri Efraim Soyak, Durmuş Ali Kocabaş ve Aday Rehberlik Öğretmeni Kübra Demirbaş tarafından Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulunu tanımak amacıyla gezi düzenledi.

PMYO´LAR SÜREKLİ KENDİLERİNİ YENİLİYOR

Kırıkkale Lisesi Okul Müdürü Nuri Pehlivanlı, ?Eğitim ve Öğretim dünyanın en anlamlı ve en önemli konularındandır. Büyük sabır ve fedakârlık gerektirmektedir.  Polis MYO´ları çağın gelişme ve değişimlerini takip ederek, hukuk ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı, polis-halk ilişkilerinde güçlü, bilgi ve becerilerini sürekli yenileyen polisler yetiştirmek için yoğun çaba sarf etmektedir. Kırıkkale Lisesi olarak bu çabaları yerinde görmek amacıyla rehberlik servisi tarafından böyle bir gezi düzenlendi? dedi.

PMYO HAKKINDA DETAYLI BİLGİ AKTARDI

Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Aşkın; Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulunun, Türkiye genelinde sayılı Polis Meslek Yüksekokullarından biri olduğunu,  hem kuruluş yeri itibariyle hem de gösterilen özen itibariyle güzel bir okul olduğunu ifade eden Aşkın şöyle konuştu: Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) 2 yıllık ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapmaktadır. Emniyet teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak için 2001 yılında kurulmuştur. Kırıkkale PMYO ise 2008-2009 eğitim öğretim yılında açılmış olup halen 808 erkek öğrenciyle eğitimine devam etmektedir. Kız öğrenciler ise Samsun PMYO ve İstanbul PMYO vardır? konuştu.

OKULU BAŞTANBAŞA GEZDİLER

Kırıkkale Lisesi öğrencileri Komiser Yardımcısı Murat Otay rehberliğinde Okulun Kapalı Spor Salonu, Kondisyon Salonu, Tenis Sahası, Basketbol Sahası, Futbol Sahası, Yemekhane Yatakhane, Kütüphane, Bilgisayar Sınıfı, Konferans Salonu, Sınıflar ve Atış Poligonunu gezdikten sonra kafeteryada öğrencilere pasta ve çay ikram edilirken Otay Öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Otay şöyle konuştu ?2016 Eğitim Öğretim yılında Polis Meslek Yüksekokullarına kaç öğrenci alınacak?

Bu yıl PMYO´ya 2250 erkek, 250 kız olmak üzere toplam 2500 öğrenci alınacak olup erkeklerde 1.67, kızlarda 1.62 boy şartı aranmaktadır.

Hangi Eğitim Düzeyinden Adaylar Başvurabilir?
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az 270 puan almış olmak,

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş sınavından, (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az (160.000) puan almış olmak,

Başvuran ve Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar Nasıl Değerlendirilir?

YGS Sınavında Yeterli başarıyı sağlayan adaylar 3(ÜÇ) Aşamadan Oluşan bir Yeterlilik Testine Tabii tutulurlar:

İlk Aşama-Sağlık Kontrolleri:

Adaylar İlk etapta Fiziki sağlık Kontrollerinden geçirilir.  Daha sonra, kondisyon ve dikkati ölçen 2.aşamaya geçilir.

2.Aşama-Beden Yeterlilik testi:

Bu testte adaylar, Başlama Koşusu, Sıçrama, Top Mekiği, Ağırlık Kaldırma, Düz Takla, Slalom Koşu ve Engel etabı gibi farklı testlerden geçerler.

3.Aşama-Psikolojik Değerlendirme:

Bu iki Aşamanın ardından hakkında "POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ ADAYI OLUR" kararı verilen adaylar Polislik Mesleğini idrak edip edemeyeceklerinin anlaşılması için bir Psikolojik Değerlendirmeye tabii tutulur. 2015 yılının başlarında alınan kararla polis meslek yüksekokulu yazılı sınavları kaldırılmıştır?.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok