Öğrenciler Hattuşaş´yı gezdi

Öğrenciler Hattuşaş´yı gezdi

TÜM TARİHİ ESERLER ZİYARET EDİLDİ

Öğrenciler Hattuşaş´yı gezdi

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kırıkkale´den bir gurup öğrenci Çorum Hattuşaş´a düzenlenen geziye katıldı.

ÖĞRENCİLERİN TARİHİ GEZİSİ

Kırıkkale Turizm il Müdürlüğünce düzenlenen Etkinlikler çerçevesinde Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Osman Gazi Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencilerine Hititlerin Başkenti Hattuşaş´ya gezi düzenledi. Geziye katılan öğretmen ve öğrenciler ilk olarak Boğazkale Kaymakamı Osmanı Aydoğan´ı ziyaret ettiler. Boğazköy müzesini ziyaret eden gezi heyetine Kaymakam Aydoğan öğle yemeği ikram etti.

TÜM TARİHİ ESERLER ZİYARET EDİLDİ

Heyet müzenin ardından Büyük Mabed, Aslanlı Kapı, Yer Kapı, Sfenks Kapı, Kral Kapı, Büyük Kale´yi ve Yazılıkaya´da Açık Hava Tapınağı, Boğazkale, Hitit Şehri, Fırtına Tanrısı Mabedini ziyaret ettiler. Gezinin son durağında ise Çorum İl merkezindeki müze ve Kereb-i gazi türbesini ziyaret ettiler.

GEZİYİ DÜZENLEYENLERE TEŞEKKÜR

Geziye katılan öğrenciler, tarihimizin izlerini taşıyan bu kültür hazinelerini gezmemize imzan sağlayan Kırıkkale Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Er´e teşekkür ederken öğretmenler Zeliha Kurnaz, Gül Saçal, Ahmet Poyraz ve Osman Çağrı ise "Anadolu Medeniyetleri konusunu öğrencilerimizin daha iyi anlaması, yakın İlimizde bulunan Hitit Medeniyetinin Başkenti Hititlerin yaşam biçimleri hakkında fikir edinmeleri için Hattuşaş´ta ki tarihi kalıntıları gördüler. Arkeologlar tarafından yapılan kazılarda ortaya çıkarılan manastır, saray, kale kapısı, duvar, tünel ve yazıt parçalarının geniş bir tepelik alana yayılmış olduğu MÖ. 2000 yılında yaşayan Hititlerin tüm Anadolu´ya yayılmış olduğu 30 bin yazıtın, Hititlerin yaşamı ortaya koyduğunu bu gezide öğrencilerimizle gördük. Hititlerin en önemli tanrı heykellerinin Yazılıkaya´da bulunduğu ve bazı tanrıların anlatıldığı yazıda Hititlerin savunmasının da ne kadar güçlü olduğunu yazılan hitabelerden okuduk. Türkiye´ye bir kültür mirasının kaldığı görmüş olduk" şeklinde konuştular.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok