Öğrenci Konseyinden Rektör Yıldız´a Tam Destek

Öğrenci Konseyinden Rektör Yıldız´a Tam Destek

?KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ SESSİZ KALMAMIŞTIR?

Öğrenci Konseyinden Rektör Yıldız´a Tam Destek

Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını ifade eden Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Uca, ?Tüm öğrencileri temsil makamında bulunan bir kişi olarak söylüyorum ki iddialar tamamen asılsızdır. Üniversite yönetimimiz her konuda biz öğrencilerin her daim beğenisini kazanmıştır? diye konuştu.

?KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ SESSİZ KALMAMIŞTIR?

Uca, iddiaların özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Kırıkkale Üniversitesi´nin pasif kaldığı yönünde olduğunu belirterek, ?Bilindiği üzere, ülkemiz 15 Temmuz gecesi hain FETÖ yapılanmasının darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış, Türk Milleti tarihinden aldığı miras ile kahramanca bu hainlere fırsat vermemiştir. Ülkemizin sınırlarının her köşesinde bu darbe girişimi, milletimizin azmi, inancıyla püskürtülmüştür. Bizler de Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri olarak bu hainliğe sessiz kalmayarak tepkimizi her platformda göstermeye çalıştık.?

?DEMOKRASİ NÖBETLERİNDE MADDEN VE MANEN BULUNMAYA ÇALIŞTIK?

?Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız öncülüğünde, akademik personel ve öğrenci arkadaşlarımızla birlikte Demokrasi Nöbetlerinde madden ve manen bulunmaya çalıştık. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, üniversitemizin kuruluş sürecinde üniversitemiz akademik kadrosunda yer alan Şehit Ahmet Özsoy´un ismi Senato kararıyla yeni açılan Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu´na verildi. Ayrıca yine bu hain darbe girişiminde şehit olan üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Aydın Çopur´un ismi de okulumuzun en gözde salonlarından birine verilmiştir.?

EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞMAK GEREKİR

?Şimdi, Anadolu deyimiyle eğri oturup doğru konuşmak gerekmektedir, yerel bir gazete haberinde Rektörlüğümüzün 15 Temmuz´dan sonra pasif bir tutum olduğu söylenmekle beraber üniversitemiz içerisinde 15 Temmuz´a dair görsel olmadığı söyleniyor. Üniversitemiz sınırları içerisinde 15 Temmuz darbe girişimine dair iki ayrı isim verilmiştir. Kırıkkale Üniversitesi´nde okuyan tüm öğrencileri temsil makamında bulunan bir kişi olarak söylüyorum ki bu iddialar tamamen asılsızdır. Üniversite yönetimimiz bu konuda biz öğrencilerin her daim beğenisini kazanmıştır.?

ARKADAŞLARIMIZIN GÖRÜŞLERİNE REKTÖRLÜK OLUMLU YANIT VERDİ

?Yine malum gazete, haberinde Rektörlüğümüzün öğrenci kantinlerine Türkiye Cumhuriyeti bayraklarını öğrencilerin zoruyla asıldığını iddia etmiş, benim yazmış olduğum dilekçeyi de dayanak olarak göstermişlerdir. Bu konuya bir açıklık getirmem gerekiyor. Öğrenci arkadaşlarımız ülkemizin her bölgesinden gelen şehit haberlerine tepki olarak kantinlere Türkiye Cumhuriyeti bayrakları asmak için benimle fikir alışverişinde bulundukları için ben de konuyu bir dilekçeyle Rektörlüğe bildirdim. Rektörlük makamı gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra üniversitemiz güvenlik görevlilerince kantinlere Türkiye Cumhuriyeti bayrakları asılmıştır.?

HABERLER TAMAMEN ASILSIZDIR

?Tekrar belirtmek istiyorum ki bu gazetede çıkan haberler tamamen asılsızdır. Üniversitemiz yönetimi her zaman öğrenci arkadaşlarımız istekleri doğrultusunda faaliyetlerimize olumlu yaklaşmaktadır. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kampüsümüzde bulunan iki konferans salonuna Demokrasi Şehitlerimizin adının verilmesi ve kantinlere Türkiye Cumhuriyeti bayraklarının asılmasında başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız olmak üzere üniversite yönetimimize bir kez daha teşekkür ederim? şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ