OĞLUM BABAN ARTIK ŞEHİT

OĞLUM BABAN ARTIK ŞEHİT

Bingöl’den Bitlis’in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkış yapan helikopterin kaza kırıma uğrayarak düşmesi sonucu şehit düşen 11 askerden biri olan Kırıkkaleli Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu, dualar eşliğinde toprağa verildi

Helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 11 asker arasında yer alan Kırıkkaleli Astsubay Kıdemli Üst Çavuş şehit Ömer Umulu’nun (40) Çalılıöz Mahallesi’nde bulunan evine ateş düştü. Şehit Umulu ve beraberindeki askerler, Elazığ’da düzenlenen 8. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.  Şehit Umulu ve silah arkadaşlarının naaşı önce devlet töreni için Ankara'ya gönderildi. Ardından Umulu, son görevi yerine getirilmek üzere Kırıkkale’ye gönderildi.

Şehit Umulu’nun Türk Bayrağına sarılı naaşı, baba evine getirilerek, helallik alındı. Şehidin cenazesi daha sonra tören mangasının omuzunda Nur Camii avlusuna getirildi. Cenaze töreninde şehidin babası Muharrem, annesi Hafize, eşi Gül Umulu,  çocukları Arda (14), Aras (10) ve Erva Umulu’da (7) törende güçlükle ayakta durmaya çalıştı.

Babasının beresini takarak cenaze törenine katılan 10 yaşındaki Aras, Al bayraklı tabuta sarılarak babasına veda etti. Şehidin büyük oğlu Arda ise annesiyle birlikte tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Gözü yaşlı şehit eşi Hafize, “Sana bol bol dua edeceğim. Biz seni çok özleyeceğiz. Oğlum baban artık şehit” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Ayakta güçlükle durmaya çalışan Şehit Babası Muharrem ve şehit annesi Hafize Al bayraklı tabuttan biran olsun ayrılmadı. Oğlunun fotoğrafını bağrına basan acılı anne, “Yüreğimi yaktın kınalı kuzum. Sana her zaman Kur’an-ı Kerim okuyacağım, dua edeceğim diyerek ağıt yaktı. Milletvekili Ramazan Can’a sarılarak acısını teskin etmeye çalışan şehit eşi Hafize, “Ne olur bizleri yalnız bırakmayın. Sayın Valim bizleri yalnız bırakmayın bu acıya dayanamayız” dedi.

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu Cumhuriyet caddesi üzerinden cenaze arabasına kadar taşıdı. Bir omuzlarda taşınan şehidin naaşı, daha sonra Kırıkkale Şehitliğine defnedildi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Cetin Ali Dönmez Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Kadir Egriboyun, Vali Yunus Sezer, Milletvekili Ramazan Can, Halil Öztürk, Ahmet Önal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, STK temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda Kırıkkale halkı katıldı. 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ