Öğlen sokağa çıkmayın

Öğlen sokağa çıkmayın

Kırıkkaleİl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yaz aylarının en sıcak günlerini geçirdiğimiz şu günlerde 11.00 ile 17.00 arasında çocukların ve yaşlıların sokağa çıkmaması gerektiğini belirtti.

SICAKLARDAN KORUNUN

Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları son günlerde etkisini arttıran sıcak havalara karşı uyardı. Yetkililer sıcakların kendisini göstermesiyle birlikte 11.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılması ve bu saatlerde güneş altında kalınmaması gerektiğini vurguladı. Yetkililer yaptığı açıklamada,  “Aşırı sıcaklar ve güneş, tedbir alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bundan özellikle çocuklar, yaşlılar, kalp ve akciğer hastalarıyla değişik deri hastalığı olanlar zarar görmektedir”

 

GÜNEŞİN ZARARLARI

“Güneşe çıkmadan önce gözlük takılmalı ve açık renkli bol elbiseler giyilmeli. Sıcak havalarda güneş yanıklarının yanı sıra sıcak çarpması için de dikkatli olunmalı. Özellikle yaşlılar, kalp ve tansiyon hastaları sıcak günlerde efor harcamaktan kaçınmalı, havasız ve kapalı yerlerde uzun süre kalınmamalı. Hava sirkülasyonu sağlanmalı ve gerektiğinde ılık duş alınmalıdır” dedi.

 

SICAK ÇARPMASINA DİKKAT EDİN

Sıcak çarpmasına karşıda uyarıda bulunan yetkililer, “Sıcak çarpmalarında kişiler önce serin ve gölge bir yere alınmalı, vücudundaki sıkı giysiler çıkarılarak başı ve vücudu ıslatılmak suretiyle serinletilmeli, bilinç bulanıklığı olan hastalar hemen en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir. Aşırı sıcak havalarda hafif ve sulu gıdaların seçilmesi kızartma ve aşırı yağlı besinler yerine, taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ