Ofiste başarının anahtarı yavru kedi resimleri

Ofiste başarının anahtarı yavru kedi resimleri

Japonya`da bulunan Hiroshima Üniversitesi`nden bilim insanlarının yaptığı araştırma hayvanların iş hayatına olumlu katkı sağladığını ortaya çıkardı.

DİKKAT ARTIYOR

Çalışmaya göre iş yerlerinde masalarına yavru kedi ve köpek resimleri koyan kişiler yaptığı işlere daha çok odaklanabiliyor. Bilim insanları masalarında kedi ya da köpeklerinin fotoğraflarına bakarak çalışan kişilerin çalışırken özellikle yavru hayvan resimlerine bakmasının motivasyonlarını olumlu yönde etkilediğini belirtti.

ARAŞTIRMALAR ORTAYA ÇIKARDI

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre çalışmayı yürüten ekip üç öğrenci grubu üzerinde bir test gerçekleştirdi. Bir grubun masasına lezzetli yiyeceklerin fotoğrafları, diğer masaya yetişkin kedi ve köpeklerin resimleri, son masaya ise onların yavrularının fotoğrafları yerleştirildi. Çalışma performansları incelenen gruplar arasında yavru hayvan resimlerinin bulunduğu masada çalışan öğrencilerin performanslarının diğerlerine göre %10 oranında arttığı görüldü.

DİKKATLİ DAVRANIŞ EĞİLİMİ ARTIYOR

Hiroshima Üniversitesi`nden Hiroshi Nittono araştırmayla ilgili olarak şunları söyledi: ?Sevimli hayvanların fotoğrafları bulunduğu mekânlara sempatik bir hava veriyor. Ayrıca masa başında çalışmak gibi özel konsantrasyon gerektiren durumlarda dikkatli davranış eğilimlerini arttırıyor.?



1

Sevgililer Gününe Başkan Sürprizi

2

Güven ve Yıldız Ailelerinin mutlu günü

3

Öztürk ve Korucu ailelerinin mutlu günü

4

TK güzellik merkezi kısa sürede gözde oldu

5

Neşet Ertaş, bizler için bir okuldur, bir idoldür

6

Dizi oyuncusundan saygısız ifadeler

7

Birlik ve beraberlik için güçlü olmak lazım