Odadan kayıt uyarısı

Odadan kayıt uyarısı

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanlığı Gıda işletmelerini uyardı. Yapılan yazılı açıklamada işletmelerin 31 Aralık'a kadar kayıt belgelerini yenilemeleri istendi.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

Konuyla ilgili olarak Oda başkanı Yurdalan Eroğlu “Bilindiği üzere Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmelik 07 Ocak 2014 tarihli ve 28875 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış ve yürürlüğe girmiş bulunmaktadır” dedi.

31 ARALIK’A KADAR DEĞİŞECEK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi “Konuyla ilişkin olarak 17.12.2011 tarihinden önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31.12.2014 tarihine kadar Gıda İşletmelerinin kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadır.”

PARA CEZASI UYGULANACAK

“Kayıt yaptırmayan üretim yerlerine 2015 yılında 2 bin 928TL, perakende iş yerlerine bin 463TL idari para cezası uygulanacaktır. Bu bağlamda tüm esnafımıza duyurur ve gerekli hassasiyet göstermesini rica ederiz.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü