Obeziteye önlem

Obeziteye önlem

Başbakanlık tarafından hazırlanan Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" start aldı. "Sağlığınız İçin Bizimle Bir Adım Atın" sloganı ile başlatılan program

HER KESİMDEN İNSAN KATILABİLİR

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında ülkede görülme sıklığı giderek artan ve kronik hastalıklara zemin hazırlayarak bireylerin sağlığını olumsuz etkileyen obezite ile etkin şekilde mücadele, halkı yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirmek, düzenli fiziksel aktivite yapma alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek ve böylece obezitenin zemin hazırladığı kalp damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas iskelet sistemi hastalıkları gibi hastalıkların görülme sıklığının azaltılması hedefleniyor. Genlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonundan yapılan açılış törenine İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Mehmet Erkınay ve bayanlar katıldı. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, projeye erkek-kadın her kesimin katılabileceğini söyledi.

 

KİLO TAKİBİ YAPILACAK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Mehmet Erkınay ise kurumların halka hizmet etmek için var olduğunu belirterek, "Ben toplumda iki kesime çok önem veriyorum. Biri doktor, diğeri ise öğretmen kesimi. Nedeni ise öğretmen olmazsa bizler zaten olamayız. Bu gördüğünüz yöneticiler olamaz, buradaki beden eğitimi öğretmenleri olamaz, sağlık hizmeti sunan kesimler olamaz. Öğretmenler olmadığı takdirde hiç kimse olamaz. Diğeri ise toplumun sağlıklı olabilmesi açısından doktorlar ve sağlık kesimi var. 35 yıllık yöneticilik hayatımda en çok önem verdiğim şey öğretmen ve doktordur" dedi. Proje kapsamında, 4 er aylık dönemler halinde, haftanın 3 günü Aile Sağlığı Merkezlerinde kayıtlı bulunan obez gönüllü kişilerden oluşan gruplara spor antrenörleri eşliğinde spor yaptırılacak. Diyetisyen kontrolünde zayıflama diyetleri uygulatılacak ve düzenli aralıklarla kilo takibi yapılacak. Bu şekilde fiziksel aktiviteyi artırmanın zayıflama üzerindeki etkisi kanıtlanarak, topluma fiziksel aktivite yapma alışkanlığını kazandırılacak.

 



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!