Obezite ile mücadele projesi

Obezite ile mücadele projesi

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi Proje Ekibi ile Portekiz'in Santa Maria de Feira Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Partnership Projesi toplantısı düzenlendi.

PROJE TOPLANTISI
Eurodesk Noktası, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi Proje Ekibi ile Portekiz’in Santa Maria de Feira Belediyesi tarafından, 2013-2015 yılları arasında, ortaklaşa yürütülen 2013-1-TR1-COM13-48782-1 sözleşme numaraları “Health4life” (Yaşam için Sağlık) isimli Comenius Regio(Bölgesel) Partnership Projesi kapsamında proje ortaklarından Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi`nde proje toplantısı yapıldı.Toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yurdagül Erdem, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Projenin Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, Proje Üniversite sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Biriz Çakır ve Doç.Dr. Fatma Nişancı Kılınç, projeye destek veren Yrd.Doç.Dr. Sevil Albayrak, Yrd.Doç.Dr. Özge Vergili, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Neslihan Uluyüz katıldı.

PROJENİN ÖNEMİ
Proje gereği, diğer yerel proje ortaklarından Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu ve Türk Metal Mustafa Özbek İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin beden kitle indeksi (BKİ) verileri toplandı. Kırıkkale Üniversitesi’nde yapılan bu toplantıda, bu veriler üzerine eylem planları çıkarılmış; ülkemizdeki okullardan çıkan BKİ sonuçlarının Portekiz’deki okuldan gelen verilerle karşılaştırılarak Akdeniz ülkelerinden uluslar arası obezite oranlarını gösteren bir grafik çıkarılması karara varılmıştır. Çıkarılan bu obezite haritasına göre Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu (319 öğrenci) 60 öğrenci fazla kilolu,31 öğrenci obez; Türk Metal Mustafa Özbek İlkokulu (350 öğrenci) 59 öğrenci fazla kilolu, 48 öğrencinin obez olduğu yapılan ölçümlerle tespit edildi.


“SAĞLIKLI BESLENME” SEMİNERİ VERİLDİ
Bu çalışmaların ışığında projenin ilk faaliyetlerinden birisi olan ;
Türk Metal Mustafa Özbek İlkokulu ve Mehmet Varlıoğlu Ortaokulunda BKİ araştırmasında, fazla kilolu ve obez çıkan öğrencilerin velilerine Proje Koordinatörü Mustafa Can HİÇYILMAZ proje hakkında genel bir bilgi vermiş, yapılan çalışmalarda obez ve fazla kilolu çıkan öğrencilerin verilerini ailelerle paylaşmıştır. Daha sonra bu ailelere Yrd.Doç.Dr. Biriz ÇAKIR ve Doç.Dr. Fatma Nişancı KILINÇ tarafından “Sağlıklı Beslenme” konulu bir seminer düzenlenmiş, ailelerin konu ile ilgili soruları alınmıştır.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ