OBEZİTE İLE MÜCADELE BAŞLATILDI

OBEZİTE İLE MÜCADELE BAŞLATILDI

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Obezite Birimi çalışmalarına başladı. Kamu kurumları ve okullarda düzenlenen eğitim programlarında obezitenin insan sağlığına olumsuz etkileri anlatıldı.

FİZİKSEL AKTİVİTE
Sağlık İl Müdürlüğü Eğitim Şubesi tarafından Ocak ve Şubat aylarında kamu kurumları ve okullarda Obezite eğitimleri düzenlendi. Düzenlenen eğitimlerde şu bilgilere yer verildi. ?Son yıllarda tüm dünyada obezitenin(şişmanlık) görülme sıklığı giderek artmaktadır. Yapılan çalışmalar; yaş, cinsiyet gibi faktörlerle, eğitim düzeyi, medeni durum, sosyokültürel faktörler yanında, beslenme alışkanlıklarının, sigara, alkol tüketimi ile fiziksel aktivite azlığı gibi yaşam biçimi faktörlerinin de obeziteden sorumlu olduğunu göstermektedir.
 
BAKANDAN ONAYLI
Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızla artan ?Obezite? nedeniyle, Dünya Sağlık Örgütü raporlarında konuyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini belirtmiş, bu amaçla Dünya Sağlık Örgütü Bölgesi üye ülkelerinin bir araya geldiği ?Obezite İle Mücadele Avrupa Bakanlar Konferansı? 15?17 Kasım 2006 tarihlerinde ülkemiz ev sahipliğinde İstanbul?da yapılarak ?Avrupa Obezite İle Mücadele Şartı? Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından imzalanmıştır? denildi.
 
ÖĞRENCİLERE DE EĞİTİM VERİLDİ
Ocak ve Şubat aylarında; 75.Yıl İlköğretim Okulu- 33 öğrenci velisi, Ahılı İlköğretim Okulu- 14 öğrenci velisi, Gürler İlköğretim Okulu- 84 öğrenci, Atatürk İlköğretim Okulu- 63 öğrenci, Sağlık Müdürlüğü Personeli- 12 personel, Eğitim Hemşireleri- 15 hemşire, Valilik Yemekhane Personeli- 6 personel, Ahmet Sümer İlköğretim Okulu- 43 öğrenci, Ahmet Taner Kışlalı İlköğretim Okulu- 80 öğrenci,  Aşağı Mahmutlar İlköğretim Okulu- 52 öğrenci, Battalgazi İlköğretim Okulu- 60 öğrenci, Sosyal Güvenlik Kurumu- 37 personel, Milli Eğitim Müdürlüğü Rehber Öğretmenler- 39 rehber öğretmen, SGK Yemekhane Personeli- 5 personel
 
 
 


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!